18 жовтня, Дніпропетровщина: окупанти продовжують терор мирного населення, руйнують енергетичну інфраструктуру

Нікопольщина знову під прицілом орків. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що за ніч рашисти здійснили кілька ворожих атак у регіоні, а сили наших ППО успішно приземлили дрон-камікадзе:
–  Російські окупаційні війська усю ніч тримали у напрузі Нікопольський район. Били «Градами» та важкою артилерією по Мирівській і Покровській громадах. За попередніми даними, люди не постраждали. Пошкоджені агропідприємство та лінії електропередач. У селі Вищетарасівка майже 1 тис. родин залишилася без світла. Немає там і зв’язку – через обстріли понівечена вишка. Аварійні бригади розпочнуть відновлювальні роботи щойно мине загроза обстрілів.
Опівночі військові з повітряного командування «Схід» знищили один ворожий дрон-камікадзе «Shahed -136».
Зранку окупанти  розпочали нову атака на область. У Кривому Розібуло чутно вибух. На даний момент всі подробиці з’ясовуються.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Ворог не полишає Дніпропетровщину у спокої.  Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  розповів про те, як минула доба у нашому регіоні:
–  Вчора вдень окупанти атакували Кам‘янський район – під удар потрапив об’єкт енергетичної інфраструктури. На місці сталася пожежа, що спричинила масштабні руйнування. По обіді в Зеленодольській громаді на ворожому боєприпасі підірвався трактор. Тракторист саме проводив польові роботи. На щастя, чоловік не постраждав, сільськогосподарську машину пошкоджено. В інших районах області – без надзвичайних ситуацій.
Посадовець нагадав мешканцям регіону про важливість максимальної економії електроенергії, закликавши, за можливості, не користуватися енергоємними приладами в години пікового навантаження: вранці – з 8:00 до 11:00, ввечері – з 17:00 до 23:00. Підприємців також попросив економити і вимикати підсвітлення вивісок, банерів, сіті-лайтів тощо.
Микола Васильович акцентував на необхідності інформаційної безпеки:
–  Друзі, з огляду на те, що російські терористи дедалі частіше застосовують дрони-камікадзе проти цивільних громадян, нагадую: не викладайте в соціальні мережі фото збитого чи впавшого дрону, на якому видно його бортові номери. Джерелом інформації щодо прильоту для окупантів можуть стати фото з мережі, на яких видно локацію і бортовий номер дрону. Це дасть змогу ворогу коригувати подальші удари. Дрони-камікадзе не наводяться на рухливі цілі і не можуть суттєво вплинути на ситуацію в зоні бойових дій. Тому окупанти скеровують їх на мирні громади з метою терору. Умисно роблять це вранці і вдень, коли люди йдуть на роботу, щоб викликати більшу паніку. Будь ласка, будьте обачними.  Ми всі разом робимо велику справу. І разом Переможемо.
https://www.facebook.com/nbankr

Місто ліквідовує наслідки обстрілів. Мер м.Нікополь Олександр Саюк доповів, що хоч ніч і минула для міста в тривогах, але обстрілів та постраждалих, дякувати Богу, немає.
Олександр Іванович наголосив на тому, що наразі триває ліквідація наслідків попередніх ворожих атак. Вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.
–  Будь ласка, будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм/вайбер, не ігноруйте сирени, — закликав очільник Нікополя.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538
Щодня ми стаємо ближче до Перемоги. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що ситуація на фронті по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку продовжує залишатися напруженою, динамічною, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:
–   За інформацією Оперативного командування «Південь», ворог продовжує активну оборону. Нашими військами відпрацьовано 15 авіаційних ударів та 230 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та техніки рашистів, по опорних пунктах та засобах протиповітряної оборони. Підтверджено знищення двох танків, трьох крупнокаліберних гаубиць типу «Мста» та гармати «Гіацинт», самохідної артустановки, зенітно-ракетного комплексу «Тор», станції радіоелектронної боротьби, трьох одиниць авто-бронетехніки.
Разом з тим, над розмінуванням території продовжують працювати сапери. Вчора у Криворізькому районі були знешкоджені ще 6 боєприпасів окупантів.
Як акцентував посадовець, у самому Кривому Розі ситуація. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Забезпечено роботу всієї важливої інфраструктури, соціальних служб та міського комунального транспорту.
–  Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – закликав Олександр Вілкул.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11