В Україні скасували призов на строкову службу під час війни

      Закон України “Про військовий обов’язок і військову службу” доповнено новою статтею, якою визначається, що під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться. За ухвалення президентського законопроєкту “Про внесення зміни до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану” (реєстраційний номер 8109) в цілому проголосувало 318 народних депутатів.

      Про це у Telegram повідомив член фракції Голос, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

      За його словами, згідно з цим документом, під час дії воєнного стану:

      1. призов на строкову військову службу не проводиться;

    2. призовні комісії створюються для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку:

    • організації і проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку;
    • направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.

https://t.me/yzheleznyak/2708

https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/40626

      Нагадаємо, що 1 жовтня президент України Володимир Зеленський скасував осінній призов та відстрочив демобілізацію.

https://www.president.gov.ua/documents/6782022-44245

     Щодо додаткової мобілізації в Україні, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що це рішення ухвалюватиме Генштаб за доцільністю.

      — Тобто вони оцінюють кількість сил та засобів, які їм потрібні з точки зору ведення бойових дій. Зараз конкретні фахівці: це можуть бути оператори БПЛА, можуть бути спеціальні IT-шники, зв’язківці, артилеристи тощо, – прокоментував очільник Міноборони.

https://www.youtube.com/watch?v=58DNJqhYPA8

      Ухвалення даного закону свідчить про те, що військове керівництво нашої держави робить ставку на професіоналізм та якісну підготовку армії. Досвід та мотивація Захисників України є запорукою переваги на полі бою над численною біомасою рашистів, яку не шкодують в росії. Життя ж кожного українського воїна на вагу золота. Цінуємо подвиг наших Героїв та разом наближаємо Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11