Франція проведе навчання для 2 тисяч українських військових

Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню в інтерв’ю виданню Le Parisien повідомив про те, його країна проведе тренування для майже 2 тис українських бійців на своїх полігонах. За словами посадовця, українських військових закріплять за французькими підрозділами на кілька тижнів. Навчання зосередять на трьох рівнях: загальна підготовка, специфічні навички, в тому числі робота над логістикою, а також навчання в користуванні зброєю та іншими матеріалами, які Франція передає Україні.

Ми це робимо, дотримуючись норм права, і не стаємо стороною конфлікту, оскільки Франція не перебуваємо в стані війни, а допомагає країні, що воює, – сказав Лекорню.

Франція також поставить Україні системи протиповітряної оборони Crotale, відзначив Міністр збройних сил Франції, уточнивши заяву, зроблену минулого тижня президентом Еммануелем Макроном.

Слід нагадати про те, що 12 жовтня очільник Франції заявив про те, що найближчим часом Україна отримає радари та протиповітряні ракети для захисту від атак з неба.

Кількість зенітних комплексів ближнього радіуса дії Crotale, які будуть відправлені до Києва, «узгоджується з українцями», але «буде достатньою, щоб дозволити їм захистити своє небо», — акцентував Макрон.



Ми надзвичайно вдячні нашим друзям за вагому допомогу! Впевнені, що українські військові відмінно опанують навички поводження з новітньою зброєю, і саме це допоможе нам стримати всесвітнє зло, а також здобути таку необхідну кожному Перемогу!



За матеріалами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3594253-francia-provede-navcanna-dla-dvoh-tisac-ukrainskih-vijskovih.html

https://hromadske.ua/posts/u-franciyi-provedut-navchannya-ukrayinskih-vijskovih-u-nih-vizmut-uchast-do-dvoh-tisyach-soldativ





Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11