Новини Дніпропетровщини, 17 жовтня: ворожа атака на Нікопольщину та вдале «полювання» наших сил ППО

Наші мужні ЗСУ ліквідували 3 ракети. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни усю ніч атакували область ракетами, «Градами» та важкою артилерією:

Перед світанком військові з повітряного командування «Схід» знищили над областю три російські крилаті ракети. Дві – над Криворізьким районом, одну – над Нікопольським. Слава нашим захисникам! Та одна ракета все ж ударила по об’єкту енергетичної інфраструктури. Внаслідок прильоту виникла сильна пожежа. На місці вже працюють усі служби. Нікопольський район російські окупаційні війська накрили вогнем з «Градів» та важкої артилерії. Туди прилетіли понад 30 ворожих снарядів. У Марганецькій та Червоногригорівській громадах пошкоджені будинки. Попередньо, люди не постраждали.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Ворожі атаки на Нікопольщину тривають. Очільник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора надвечір окупаційні війська російської федерації з РСЗВ знову вдарили по Марганецькій громаді, що в Нікопольському районі. За попередніми даними, люди неушкоджені.

За словами посадовця, показники радіаційного фону у нашому регіоні – в межах норми. Щодо ситуації на кордонах Дніпропетровщини, то вона повністю контролюється Збройними Силами України.

Нагадую про важливість дотримання правил безпеки під час повітряної тривоги. Реагуйте на кожен сигнал, будьте обачними і бережіть себе та близьких. Дніпропетровщина працює на Перемогу. Всі разом допомагаємо нашим військовим, підтримуємо переселенців і робимо все, що в наших силах, щоб наблизити довгоочікуваний мир, – впевнений Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/nbankr

Незламне місто продовжує жити. Мер м.Нікополь Олександр Саюк доповів, що робочий тиждень у місті почався в тривогах, але, дякувати Богу, без обстрілів.

Ми продовжуємо ліквідовувати наслідки попередніх ворожих атак. В Нікополі вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі, – повідомив Олександр Іванович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Незважаючи ні на що, наближаємо нашу Перемогу! Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що за інформацією Оперативного командування «Південь», ворог спробував запустити диверсійно-розвідувальну групу в напрямку деокупованої Трифонівки. В стрілецькому бою, зазнавши втрат, відступив. Нашою авіацією завдано 13 уражень по позиціях ворога, зокрема по розгортанню протиповітряної оборони в Бериславському районі. Ракетно-артилерійськими підрозділами знищено 3 самохідні артустановки ворога, гаубицю «Мста-Б», станцію радіоелектронної боротьби. Також ліквідовано 2 склади боєприпасів в Бериславському районі.

Щодо самого Кривого Рогу, то, за словами посадовця, місто живе та працює на Перемогу:

В Кривому Розі ситуація стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Забезпечено стабільну роботу всієї важливої інфраструктури, соціальних служб та міського комунального транспорту.

Військова адміністрація міста продовжує надавати системну допомогу у забезпеченні військових частин усім необхідним. Також проводиться робота з будівництва вже нових ліній оборони у Херсонській області.

Попри всі труднощі, Кривий Ріг продовжує дбати про вимушених переселенців, які прибувають до міста. Ця цифра – 65 тисяч лише офіційно зареєстрованих біженців, реально – близько 75 тисяч.

Ми продовжуємо допомагати біженцям, у тому числі, з розміщенням у місцях компактного проживання. Також надається медична, психологічна та інші допомоги. Продовжуємо спільно з UNICEF видачу 10 тисяч комплектів нового зимового одягу для дітей з родин вимушених переселенців, зазначив Олександр Вілкул.

Очільник військової адміністрації традиційно закликав мешканців міста та району зберігати спокій, витримку та вірити у наші Збройні Сили!

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Віримо, що з кожним новим днем ми стаємо все ближче до нашої заповітної мрії –Перемоги! Дякуємо кожному, хто тримає свій фронт та допомагає Україні в боротьбі за волю та незалежність!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11