15 жовтня, 234 доба повномасштабної війни росії проти України, Дніпропетровщина: терор Нікопольського району продовжується, але маємо і збитих «пташок»

     Росіяни всю ніч і ранок обстрілюють Нікопольщину. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко:

     – Били з «Градів», «Ураганів» та важкої артилерії по трьох громадах – Нікопольській, Марганецькій і Червоногригорівській.

     У нічний Нікополь прилетіло понад 50 російських снарядів. Поранено двоє людей –35-річний чоловік та 42-річна жінка. Обоє у лікарні. Стан середньої тяжкості.

     В місті побито понад 10 багатоповерхових та приватних будинків, транспортне підприємство, кілька магазинів, гаражний кооператив, автомобілі та декілька офісів.

     У Марганецькій та Червоногригорівській громадах люди не постраждали. Пошкоджене промислове підприємство та оселі.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Окупанти знову випробовували Дніпропетровщину на міцність. Про це зранку написав очільник облради Микола Лукашук.

     Микола Васильович додав, що внаслідок ударів по Нікополю, крім житлових будинків та приватної інфраструктури, було пошкоджено газогін та лінії електропередач. Рятувальники загасили три пожежі.

     Такий факт вкотре доводить, що ми з Вами маємо тримати енергетичний фронт і всіма силами підтримувати енергосистему України, ефективної використовуючи і заощаджуючи ресурс. Адже пропускна здатність мереж нашої держави в різних областях знизилась до 60%, і тільки від відповідальності жителів залежить стабільна подача тепла і світала до наших осель.

     Пам’ятаємо, що в пікові години: з 7.00 до 11.00, а також з 17.00 до 23.00 максимально вимикаємо всі електроприлади!!! Відкладаємо прибирання, прання та готування на денний період вихідних. Тільки так ми разом збережемо потрібну напругу в мережах і зробимо необхідний внесок у Перемогу України!

     Продовжуючи фронтові зведення, Микола Лукашук додав, що інші райони, крім Нікопольського, протягом минулої доби, слава Богу, не обстрілювались.

     Радіаційний фон в області – в межах норми.

     Вночі наші прицільні сили ППО збили над областю п‘ять ворожих пташок «Shahed-136»: три дрони-камікадзе над Криворізьким районом, два – над Нікопольським.

  • Дякую нашим захисникам! – написав керівник облради, бажаючи всім нам мирного дня.

https://www.facebook.com/nbankr

     Будь ласка, не залишайте укриття до оголошення про відбій тривоги! З такими закликами до нікопольців звертається очільник міста-Героя Олександр Саюк. Він нагадав номери колл-центрів, куди можуть звертатись ті, кому необхідна допомога:

0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00). Олександр Іванович попросив жителів уважно слідкувати за офіційною інформацією на таких ресурсах:

Telegramhttps://t.me/NikopolOperativniy

Viberhttps://bit.ly/3u4cQRO

     – За можливості, допомагайте своїм близьким, сусідам, літнім людям, інвалідам у подоланні наслідків обстрілів. Не залишайтесь осторонь чужої біди. Продовжуємо ліквідовувати наслідки обстрілів. Інфраструктура працює, комунальні підприємства працюють. Не ігноруйте сирен. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – написав міський голова Нікополя.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

     Кривий Ріг гідно тримає прифронтову лінію. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що ситуація на цьому напрямку залишається під контролем ЗСУ, але ворог намагається прорватись на окремих напрямках:

     – Ворог намагається стримувати атакуючі дії українських військ, зосереджуючи свої зусилля на збережені позицій. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, керівництво білорусі продовжує надавати допомогу російським окупаційним військам, які понесли суттєві втрати в живій силі та техніці. Зокрема, черговий ешелон зі зброєю, військової технікою, боєприпасами прибув з білорусі, з Гомеля на тимчасово окуповану територію Криму. Тобто, на наш напрямок. Оперативне Командування «Південь» повідомило, що противник активно застосовує безпілотні розвідники та дрони-камікадзе. Ворог застосовує диверсійно-розвідувальні групи, пробуючи викрити наші позиції. Так, учора вдень ДРГ противника вийшла на один з наших спостережних постів біля лінії зіткнення. Внаслідок стрілецького бою російські військові зазнали втрат – є загиблі та поранені –вимушені були відступити. На нашому напрямку фронту орки продовжують наносити вогневе ураження по мирним громадам. Обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. В тому числі, Баштанський район Миколаївщини, також наш напрямок, було обстріляно ракетами типу С-300. Пошкоджено будинки. На щастя, без втрат.

     Олександр Юрійович додав, що зберігається високий рівень небезпеки від нерозірваних касетних боєприпасів, якими ворог обстрілює наші території, а також мін, які орки залишають після відступу. Піротехніками ДСНС на території Херсонської області, за нашим напрямком фронту, вчора знищено 250 таких вибухонебезпечних предметів.

     Тож, не забуваємо, що підозрілі предмети, які трапляються на вашому шляху, в жодному разі не можна чіпати. У такому випадку одразу слід телефонувати за номерами «101»  або «102».

    https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Тримаємось, друзі! Непорушно виконуємо всі вказівки посадовців і дотримуємось правил життя під час дії воєнного стану. Ми маємо бути витривалими і дисциплінованими, щоб не дати російським агресорам жодного шансу на бодай мінімальну перевагу над нами. Допомагаємо ЗСУ, підтримуємо Україну і крокуємо до Перемоги! Мирних всім вихідних! Нехай вони будуть тихими і спокійними.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11