Обласна рада профінансувала відновлення регіону. Куди будуть спрямовані кошти?

      14-го жовтня відбулася чергова сесія Дніпропетровської обласної ради. На засіданні були розглянуті питання, які стосуються життєдіяльності нашого регіону. Як зазначив очільник облради Микола Лукашук, одним з найважливіших пунктів черги денної стало виділення 130 мільйонів гривень. На що будуть розподілені кошти – читайте далі.

            За рішенням депутатів обласної ради, виділені бюджетні кошти спрямують на  відновлення постраждалих населених пунктів Дніпропетровщини, придбання техніки та обладнання для усунення аварій внаслідок надзвичайних ситуацій, пов’язаних зі збройною агресією рф.

     Окрім того, державний бюджет передбачає компенсацію у розмірі 8,3 млн грн. комунальним закладам, школам, ліцеям, у приміщеннях яких розміщувалися переселенці.

     94,6 млн грн освітньої субвенції також з державного бюджету розподілили місцевим на закупівлю шкільних автобусів.

      –  Ми всі знаємо, що Україна переможе, і вже готуємося до того часу, коли освітній процес буде проводитися в офлайн режимі, тобто у школах. Сподіваємося, що до кінця року наша область отримає 46 нових шкільних автобусів, на заміну тим, які були передані на потреби наших військових, – відзвітував Микола Васильович.

     Додатково 7,5 мільйонів передбачили для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області.

     За словами керівника облради, депутати затвердили чотири нові програми, які стосуються створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, інформатизації регіону, розвитку сімейної і гендерної політики, малого й середнього підприємництва в нашій області.

     Надзвичайно важливо й те, що депутатський корпус облради, попри всі негаразди, які нас спіткають з початку повномасштабної війни, продовжує виділяти кошти на потреби силовиків, військових, внутрішньо переміщених осіб. Станом на 14 жовтня, на вказані сфери було спрямовано понад 710 млн грн.

     –  Кожен мешканець Дніпропетровщини щодня робить свій внесок у нашу Перемогу. І всі ми віримо, що цей день настане дуже скоро! Слава нашим ЗСУ! Слава Україні! – підсумував Микола Лукашук.

     Ми також знаємо, що Україна Переможе! Але для цього ми всі повинні згуртуватися та роботи свій внесок у реалізацію цієї мети! Тому продовжуємо тримати кожен свій фронт, віримо у краще та молимося за наших Захисників й усіляко їх підтримуємо!                                                                                                                                                                          За матеріалами:

Подолання наслідків ворожих атак та компенсація за ВПО – депутати обласної ради прийняли низку бюджетних рішень

 

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11