Новини Дніпропетровщини, 14 жовтня: рашисти не припиняють терор мирного населення Нікопольського та Криворізького районів, але наші Захисники дають їм гідну відсіч

Нікопольщина та Криворіжжя знову потрапили під ворожий вогонь. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни усю ніч атакували регіон із застосуванням різної зброї:

Наші Захисники з повітряного командування «Схід» після опівночі знищили над Дніпровським та Нікопольським районами чотири дрони-камікадзе. У Синельниківському районі ворог обстріляв Межівську громаду. Поранення дістав 51-річний чоловік. Зараз він знаходиться у лікарні. Руйнувань зазнали промислове підприємство та оселі людей. Нікопольський район російські окупаційні війська випробовували «Градами», важкою артилерією та дронами. За попередніми даними, люди не постраждали. У Мирівській, Червоногригорівській та Першотравенській громадах пошкоджені приватні будинки, водогін та лінія електропередач.

Очільник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора по обіді окупанти вдарили по Криворізькому району: Апостолівську громаду обстріляли з РСЗВ, є пошкодження будівель. На щастя, люди не постраждали.

Як акцентував посадовець, рятувальники Дніпропетровщини продовжують свою роботу з розмінування територій. Тільки за вчорашній день були знищені 25 боєприпасів в нашому регіоні та ще 67 одиниць – на Херсонщині.

Війна закінчиться нашою Перемогою. Завдяки ЗСУ, Президенту і кожному, хто сьогодні долучився до боротьби. Господарями на українській землі будуть тільки українці, впевнений Микола Лукашук.

Ми однозначно Переможемо! Очільник Покрова Олександр Шаповал сердечно привітав місто з Днем народження, зазначивши:

Твоя історія пишеться ще з часів скіфів та сарматів. Скільки випало на твою долю, сильного краю, землі воїнів, гірників, хліборобів. Землі волелюбних козаків. Ти вистояло, рідне місто, під Покровом Пресвятої Богородиці у найстрашніші часи, і вистоїш сьогодні, заради своїх дітей і майбутнього! Світло обов’язково Переможе темряву! Бо Покров – це місто справжніх людей, справжніх патріотів!

Міський голова висловив подяку покровчанам за відданість своїй землі, невтомну працю на благо міста, згуртованість у боротьбі з ворогом.

Процвітання нашому Покрову – Перемоги Україні! Безмежна вдячність нашим Захисникам, які боронять рідну землю від ворога! – акцентував Олександр Шаповал.

Мер м.Нікополь Олександр Саюк також привітав усіх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва та Днем Захисників і Захисниць України. Побажав здоров’я, витримки та віри у все найкраще.

Щодо ситуації в самому Нікополі, то вона залишається складною. Та попри це вся інфраструктура і комунальні підприємства працюють у штатному режимі.

Ситуація під контролем, впевнено крокуємо до Перемоги. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися стабільно напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. Нашою авіацією завдано влучних ударів по розгортанням систем ворожої протиповітряної оборони та по районах зосередження озброєння, техніки і живої сили ворога. Підтверджено знищення двох гаубиць «Мста-Б» та командно-спостережного пункту ворожого батальйону в Бериславському районі Херсонщини. Також ворог втратив танк, 2 одиниці авто- і броньованої техніки, 3 великокаліберні артсистеми, 5 складів з боєприпасами.

У самому Кривому Розі ситуація стабільна, знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Органи органи влади чітко виконують свої обов’язки. Забезпечено стабільну роботу всієї важливої інфраструктури, соціальних служб та міського комунального транспорту.

Олександр Вілкул традиційно закликав всіх мешканців міста та району зберігати спокій, витримку, вірити у наші Збройні Сили та Перемогу!

Ми приєднуємося до привітань! Попри всю складну ситуацію, у жодному разі не опускаємо руки, віримо у наших мужніх ЗСУ та знаємо, що Перемога 100% буде за нами!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11