Мешканці нашого регіону можуть пройти онлайн-курс із правил безпеки в умовах війни

     На платформі «Дія. Цифрова освіта» вийшов безкоштовний курс Міністерства цифрової трансформації України – про правила безпеки в умовах війни. Він також доступний для мешканців Дніпропетровщини. Новий навчальний курс створено завдяки Фонду Східна Європа за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP у співпраці з ДСНС України.

      Артобстріли, активні бойові дії, небезпека руйнування та окупації міста. Все це смертельно небезпечно. І якщо військових готують до таких ситуацій, то цивільні переважно виявляються безпорадними.

      — Цей навчальний серіал допоможе максимально убезпечити себе і близьких в умовах воєнного стану. Доступно розповідає, що робити під час ворожих обстрілів, як надати першу допомогу потерпілим, як заспокоїти дитину, – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

     Серіал «У безпеці» складається з 13 коротких відеороликів, тривалістю від 6 до 15 хвилин. Переглянувши його, Ви дізнаєтеся, як треба поводитися і яких правил виживання дотримуватися, якщо ви опинилися в зоні бойових дій. Як облаштувати укриття та уберегти близьких, дотримуватися протимінної безпеки і вижити в облозі, а також як підготувати житло на час вашої відсутності. Окремий урок про психологічні прийоми для заспокоєння. Остання серія присвячена інформаційній гігієні та кібербезпеці.

      Щоб переглянути усі серії, необхідно зареєструватися на платформі “Дія. Цифрова освіта”. Наприкінці кожного ролику – простий тест та фінальне опитування, що допоможе закріпити отримані знання. Після успішного проходження курсу учасники отримують сертифікат.

https://adm.dp.gov.ua/news/meshkanci-dnipropetrovshchini-mozhut-projti-onlajn-kurs-iz-pravil-bezpeki-v-umovah-vijni

     Як би це не було прикро, але війна досі триває. Нас атакує підступний, цинічний та жорстокий ворог, маємо справу з божевільними терористами, що обирають собі за мішені мирне населення. Тому повинні дбати про власну безпеку та збагачувати знання, які допоможуть захистити своїх рідних, дітей, батьків. Засвоївши цю корисну інформацію, відчуватимемо себе впевненіше. Сподіваємося, що вона так і залишиться в теорії для мешканців нашого міста й ніколи не знадобиться нам на практиці.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11