«Укренерго» просить українців зменшити споживання електроенергії в пікові години – з 17.00 до 23.00

     Сьогодні російська федерація скоїла черговий терористичний акт на Україну. Масована атака більше ніж 8 десятками ракет накрила практично всю територію нашої держави. Завдяки силам ППО 45 з них було збито. Внаслідок теракту рашистів є загиблі і постраждалі люди, зруйновані цивільні будинки, пам’ятки культури та архітектури, а також об’єкти критичної й енергетичної інфраструктури. Найбільше від ударів постраждали теплоелектростанції і трансформаторні підстанції у столиці, населених пунктах центральної та західної України. Це призвело до їх часткового або повного знеструмлення, відсутності тепло- і водопостачання. Наразі енергетики у цілодобовому режимі працюють над відновленням названих енергоресурсів, але деякі об’єкти все ж таки ще залишаються знеструмленими. У зв’язку з цим українців переконливо просять ощадливо ставитись до електроспоживання у найближчі дні. Особливо – в години пік – з 17.00 до 22.00.

     Про це в ефірі телемарафону заявив голова правління  ПрАТ «Національна енергетична компанія Укренерго» Володимир Кудрицький:  

  • Жодна країна та енергокомпанія світу не мала такого гіркого досвіду з масовим руйнуванням енергетичної інфраструктури, від якого сьогодні потерпає Україна. Наші фахівці наразі роблять все можливе, аби повернути світло, тепло і воду в домівки українців. Але для цього нам потрібна допомога жителів.

     Керівник зазначив, що енергетики працюватимуть вдень і вночі задля того, щоб оперативно вирішити проблему. Але для якнайшвидшого досягнення позитивного результату фахівцям потрібні розуміння і допомога українців. Вона полягає в економії споживання, особливо в пікові години. Такими є період часу з 17.00 до 22.00, коли люди повертаються з роботи і масово вмикають електроприлади. В «Укренерго» закликають більш заощадливо ставитись до енергоспоживання у найближчі дні, коли енергосистема України працює не на повну потужність. Для цього радять мінімально користуватись, або не вмикати одночасно, такі енергоємні прилади:

     — електрообігрівачі;
     — бойлери;
     — кухонні електроплити,
     — мікрохвильові печі,
     — пральні машини,
     — електричні духові шафи,
     — електрочайники (кавоварки),
     — праски,
     — посудомийні машини,
     — кондиціонери,
     — зарядні пристрої,
     — пилососи,
     — комп’ютери,
     — телевізори.

     Якщо всі жителі держави дослухаються до прохання борців енергетичного фронту, то значно полегшать їх роботу, чим зменшать необхідність застосування аварійних графіків вимкнення електроенергії. Від того, наскільки злагодженими будуть наші дії, залежатиме досягнення потрібного, Переможного, результату. Разом ми – надзвичайна сила, яку не здолає жоден окупант.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11