Тарифи на електроенергію для населення залишаться без змін

     Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Посадовець додав, що очолюване ним міністерство опрацьовує певні зміни до моделі функціонування спеціальних обов’язків (ПСО).

     Слід нагадати, що термін дії чинної моделі ПСО із забезпечення населення електроенергією спливає 30 жовтня. Саме ним передбачено збереження чинних тарифів на цей важливий ресурс для побутових споживачів.

Таким чином, в рамках впровадження моделі ПСО з обсягом місячного споживання електроенергії у кількості до 250 кВт-год включно розраховується за найнижчим тарифом, який складає  1,44 грн/кВт-год. Якщо ж обсяги споживання перевищують 250 кВт-год, то 1 кВт-год коштує 1,68 грн.

     Окрім того, Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги. За повідомленням Верховної Ради України, така заборона діятиме протягом воєнного стану та 6 місяців після його завершення для тарифів на газ, теплопостачання та гарячу воду. Різницю в тарифах постачальнику компенсуватиме держава.

     Як бачимо, навіть в умовах війни керівництво держави всіма силами намагається стримати зростання цін, бо розуміє, що це може надзвичайно боляче вдарити по гаманцю звичайних українців. Разом з тим, всі ми розуміємо, що повинні попри все не втрачати надію, міцно тримати кожен свій фронт та гуртуватися заради нашої спільної мети – Перемоги!  

За матеріалами:

https://prm.ua/v-uriadi-povidomyly-chy-pidvyshchuvatymut-taryfy-na-elektroenerhiiu-dlia-naselennia/

https://biz.censor.net/news/3334465/taryfy_na_elektroenergiyu_dlya_naselennya_ne_zrostatymut_sche_piv_roku_zelenskyyi

https://lb.ua/society/2022/10/08/531951_tarifi_elektroenergiyu.html

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11