Київ подарував Дніпру нові автобуси

Очільник Дніпра Борис Фалатов написав про те, що Дніпро отримав нові пасажирські автобуси, які доставлені з Києва.

Слід нагадати, що у ніч на 30 вересня російські війська вдарили по Дніпру двома ракетами. Одна з них вдруге влучила в той же житловий квартал, що й кілька тижнів тому. Також поцілили в транспортне підприємство.

Під час пожежі, яка виникла внаслідок удару, знищено більш ніж 115 автобусів громадського транспорту. Крім того, у місті понівечені кілька багатоповерхівок, гімназія, магазин та адміністративні будівлі.

У зв’язку з цим очільник міста закликав бізнес та європейські міста-побратими допомогти з транспортом.

Ми будемо вдячні кожному, хто (бодай тимчасово) допоможе нам із транспортом. Нам треба якнайшвидше відновити роботу міських маршрутів, але зробити це самостійно буде вкрай важко, – акцентував Борис Філатов.

5 жовтня стало відомо, що Київ відправляє Дніпру 30 автобусів, які курсуватимуть на маршрутах громадського транспорту. 10 з них поїдуть завантажені гуманітарною допомогою – продуктами харчування, медичними товарами, підгузками для дітей, одягом, санітарно-гігієнічними засобами.

За словами мера Києва Віталія Кличка, українські міста «мають сьогодні допомагати одне одному, мають разом вистояти та перемогти російських варварів». Саме тому столиця відправляє дніпрянам нові автобуси МАЗ двох моделей з низьким рівнем підлоги та пасажиромісткістю 100 та 150 осіб. Вони обладнані пандусами для комфорту пасажирів на інвалідних візках. Кабіни водіїв – із системами кондиціювання повітря. Досвід експлуатації цих автобусів у столиці свідчить про їх зручність для пасажирів та надійність.

Борис Філатов подякував Віталію Кличку, а також місцевому бізнесмену Андрію Здесенку, який запропонував придбати автобуси для міста.

Вже з найближчого понеділка автобуси курсуватимуть на маршрутах 101К та 146К. Назву маршруту теж змінили, літеру «К» додали на честь Києва та киян.



За матеріалами:

https://suspilne.media/289808-do-dnipra-priihali-avtobusi-aki-peredali-z-kieva-na-akih-marstrutah-kursuvatimut/

https://suspilne.media/287358-vnaslidok-raketnoi-ataki-po-dnipru-zniseno-115-avtobusiv-miskih-marsrutiv-mer-filatov-zaklikav-dopomogti-z-transportom/

https://www.slovoidilo.ua/2022/10/05/novyna/suspilstvo/avtobusy-dnipru-kyyeva-desyat-nyx-pryvezut-humdopomohu

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11