Новини Дніпропетровщини, 5 жовтня: окупанти знову тероризують Нікопольщину

На Нікопольщині неспокійно. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що вночі росіяни вкотре воювали з мирними містами та селами:

Окупанти обстріляли «Градами» та важкою артилерією три громади Нікопольського району Червоногригорівську, Нікопольську та Марганецьку. За попередньою інформацією, люди не постраждали. У Червоногригорівській громаді знищено два будинки, до 20 понівечено. російські снаряди пошкодили два ліцеї, церкву, магазин, газопровід та лінії електропередач. У Нікополі обстрілом пошкоджені бази відпочинку. У Марганецькій громаді рятувальники продовжують обстеження території. Масштаби руйнацій з’ясовуються.

Регіон потерпає від рашистських обстрілів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора надвечір з «Градів» окупанти вдарили по Марганецькій громаді, що в Нікопольському районі. На щастя, внаслідок цієї атаки люди ушкоджень не зазнали, руйнувань житлових будинків чи об‘єктів інфраструктури не зафіксовано.

Посадовець повідомив, що ввечері рашисти здійснили повторний обстріл по кількох селах громади. Наслідки з’ясовуються.

Станом на вчора в Нікополі відновлено водопостачання, яке зникло після нічних обстрілів міста. Повернули енергетики і світло в оселі містян.

Микола Васильович вкотре нагадав про необхідність дотримання всіх правил безпеки під час повітряної тривоги.

Окрім цього, посадовець повідомив надзвичайно гарну новину:

Наші Захисники звільнили від російських загарбників село Давидів Брід на Херсонщині. Воно розташоване приблизно в 60 кілометрах від кордонів Дніпропетровської області. Нині ми бачимо зменшення кількості обстрілів Криворізького району. Все – завдяки ЗСУ, які женуть ворога далі від Дніпропетровщини. Прийде час, окупантів виженуть ще й з Енергодара, і терор Нікопольського району припиниться. А потім – і терор всієї України. Слава українським воїнам! Нам є ким пишатися. Нам є кому дякувати кожного дня. Все буде Україна!

Незважаючи ні на що, Нікополь тримається! Мер м.Нікополь Олександр Саюк написав про те, що ніч знову минула з тривогами та обстрілами. За попередніми даними, без постраждалих та загиблих, про пошкодження інформація ще з’ясовується.

Ми продовжуємо ліквідовувати наслідки попередніх обстрілів. Інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі, – повідомив Олександр Іванович.

Наші ЗСУ наближають Перемогу. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що обстановка на Криворізькому напрямку фронту дуже динамічна, наші війська проявляють справжній героїзм, продовжують надходити багато гарних новин:

За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші війська продовжують активні дії, закріплюються на звільнених територіях, утримують ініціативу та контроль. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 170 вогневих завдань по районах зосередження ворожих сил та засобів, логістичних центрах та транспортних артеріях. Ворог зазнає значних втрат. За інформацією Генштабу ЗСУ, за минулу добу підтверджено ураження Силами оборони до тридцяти об’єктів ворога на півдні. Окупанти деморалізовані, залишають позиції, знищують запаси боєприпасів, намагаються ліквідувати мости та переправи. Все це з метою уповільнення темпів наступу наших військ.

Як акцентував Олександр Юрійович, у самому Кривому Розі ситуація цілковито контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Місто живе і працює. Працює малий і середній бізнес:

Безумовно, в умовах воєнного часу всім нелегко. Але навіть в такій складній ситуації з початку року в Кривому Розі вже зареєстровано 100 нових суб’єктів господарювання. Дякую всім підприємцям, хто зберігає робочі місця і виплачує заробітні плати. Зараз це дуже важливо для вітчизняної економіки, яка підтримує військових!

Посадовець традиційно закликав зберігати спокій, витримку та вірити у наші Збройні Сили та Перемогу!

Продовжуємо триматися, вірити у наші найкращі у світі Збройні Сили України, радіти їхнім успіхам та всіма силами тримати кожен свій «фронт». Адже тільки разом ми зуміємо досягти нашої найзаповітнішої мети – Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11