4 жовтня, Дніпропетровщина: Нікополь знову постраждав від ворожого обстрілу, а район попрощається з Героєм…

Окупанти вкотре вчинили терор у двох районах. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що за ніч рашисти здійснили 6 обстрілів нашого регіону, наслідок чого поранення отримали четверо людей:
– Вночі росіяни ударили по Нікопольському та Синельниківському районах. Найбільше постраждав Нікополь. Туди були скеровані близько 30 снарядів з російських «Градів» та важкої артилерії. Поранені четверо чоловіків – 28, 48, 50 та 66 років. Двоє з них з мінно-вибуховими травмами шпиталізовані до лікарні. Понівечені понад 30 багатоповерхових та приватних будинків. В одній з багатоповерхівок зруйновані 4 квартири. Через пошкодження електромереж насосної станції водоканалу місто залишилося без води. Понад 7 тис. родин – наразі без електроенергії. Роботи з відновлення ліній тривають. Обстріли пошкодили школу, аптеку, промислове підприємство, зерновий елеватор, крамниці та адмінбудівлі.
У Марганецькій та Червоногригорівській громадах масштаби руйнацій з’ясовуються. За попередньою інформацією, без постраждалих. У Покровській громаді Синельниківського району через ворожу атаку загорілися склади сільгосппідприємства. Вогнеборці вже загасили полум’я. Люди, на щастя, неушкоджені.

Наша боротьба триває. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що вчора у Криворізькому районі нашими силами ППО було збито ворожу ракету. Наразі наслідки уточнюються. За попередніми даними – без жертв.
Окрім того, вчора вдень окупанти зі ствольної артилерії обстріляли Нікополь:
– Сталася пожежа, яку рятувальники швидко загасили. Внаслідок ворожого обстрілу згорів один паром. На щастя, люди не постраждали.
Як зазначив посадовець, за уточненою інформацією, по с.Мар‘янське, що у Криворізькому районі, позаминулої ночі рашисти вдарили ракетою «Точка-У». Внаслідок атаки пошкоджено зерносховища, причал та спецтехніку сільгосппідприємства, чотири приватних житлових будинки, господарську споруду, 300 сонячних панелей. Одна 14-річна дівчина постраждала: вона отримала легкі ушкодження, їй надали медичну допомогу, нині вона перебуває вдома. Аварійні бригади ДТЕКу повернули світло в домівки, які були знеструмлені внаслідок ворожих обстрілів.
Щодо радіаційного фону в регіоні, то він – в межах норми.
– Звитяжна боротьба триває. Наші Збройні сили поступово звільняють українську землю від російських окупантів. Подяка і слава кожному захиснику та захисниці, які боронять державу від агресора і щодня доводять, що Україна – незламна. Пам’ятайте, якою ціною дається свобода. Віримо в ЗСУ, в Президента і працюємо задля Перемоги, – наголосив Микола Лукашук.

Нікополь оговтується від нічних атак. Мер м.Нікополь Олександр Саюк запевнив, що всі відповідні служби задіяні у ліквідації наслідків ворожих обстрілів, які сталися вночі.
Посадовець нагадав, що нікопольці, яким потрібна допомога, можуть звернутися до кол-центру Нікопольської міської ради за наступними номерами: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00) та 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00)

Нікопольщина втратила Героя… Клята війна принесла звістку про величезну втрату у наш район. 29 вересня 2022 загинув наш земляк, житель села Олексіївка – МАРТИНЕНКО Євгеній Олександрович, 1985 року народження, стрілець-санітар 96 піхотного батальйону. Йому було всього 37 років, він багато про що мріяв, але його планам не судилося збутися…
Євгеній розпочав свій бойовий шлях ще в 2015 році, брав участь у АТО. Воював весь час, як доброволець, віддаючи всього себе боротьбі з російськими окупантами .
24 лютого, коли розпочалася повномасштабна війна, Євгеній поїхав захищати свою рідну землю в найгарячіші точки. Герой загинув під час ворожого мінометного обстрілу поблизу с. Архангельське Бериславського району Херсонської області внаслідок отриманого поранення… Вдома у нього залишилися дружина та шестеро дітей.
Йому б ще жити та жити, але він не встиг…Він був сміливий, самовідданий, мужній – справжній захисник України! Вічна пам’ять ГЕРОЮ, вічна слава! Щирі співчуття рідним та близьким!
Прощання із загиблим воїном відбудеться сьогодні, 4 жовтня 2022 о 12.00 біля Будинку культури.

ЗСУ щодня наближають нас до Перемоги! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  доповів, що по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися напруженою та динамічною, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:
– За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог намагається оборонятися, але на деяких напрямках змушений відступати, залишаючи позиції. Наші війська продовжують активні дії, тримають ініціативу на закріплених територіях і в просуванні та мають успіхи. Здійснюються ураження районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки рашистів, їхніх пунктів управління. Вчора вдень у Бериславському районі Херсонщини при спробі завдання авіаційного удару по наших позиціях, ворожий штурмовик Су-25 був збитий нашим зенітно-ракетним підрозділом. Також в Бериславському районі збитий ворожий ударний гелікоптер Ка-52.
Щодо самого Кривого Рогу, то у місті повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація повністю під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії.
– Шановні земляки та всі, хто перебуває в нашому місті! Загроза ракетних ударів та атак дронів-камікадзе залишається актуальною на всій території нашої країни. Тому вкотре прошу: найсуворішим чином дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Перебувайте в укриттях до її закінчення. Якщо залишилися вдома – обов’язково дотримуйтесь правила двох стін. І, звісно, Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – закликав Олександр Вілкул.

Ми також закликаємо кожного, попри весь той біль, який щодня приносять на нашу землю рашистські нелюди, мати сили жити та міцно тримати свій фронт. Адже саме так ми разом зможемо здійснити найзаповітнішу мрію мільйонів українців – здобути нашу спільну Перемогу! Тому гуртуємося заради цієї величної мети та кожного дня крок за кроком наближаємося до неї!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11