Оперативно від Генштабу

     Триває 222 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Ворог продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області та утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Окупанти обстрілюють позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, ведуть повітряну розвідку. Завдають ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Залишається загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

Українські воїни спритно знешкоджують загарбників

     За минулу добу підрозділи ЗСУ відбили атаки рашистів в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Виїмка, Спірне, Невельське та Первомайське.

      Авіація Сил оборони протягом доби завдала 7 ударів. Підтверджено ураження пункту управління, 5 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також зенітного ракетного комплексу противника.

      Ракетні війська і артилерія уразили 2 командних пункти, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами, а також 8 інших важливих об’єктів противника.

Російська орда продовжує свій кривавий терор

      За добу окупанти завдали 11 ракетних та 10 авіаційних ударів, здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ.

      Від ворожих ударів постраждало більш як 35 населених пунктів. Серед них — Рідкодуб, Слов’янськ, Краматорськ, Білогорівка, Бахмут, Нетайлове, Водяне, Мар’їнка, Времівка, Кривий Ріг, Запоріжжя, Залізничне та Миколаїв.

     Рашисти здійснили обстріли з танків та артилерії:

      * На Сіверському напрямку гатили в районах населених пунктів Українське Чернігівської області та Басівка, Писарівка і Кияниця Сумської області;

      * на Краматорському напрямкуНовосадове, Терни, Ямпіль, Сіверськ, Верхньокам’янське та Спірне;

      * на Бахмутському напрямкуФедорівка, Роздолівка, Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Зайцеве, Торецьк, Майорськ, Неліпівка та Юр’ївка;

      * на Авдіївському напрямкуАвдіївка, Первомайське, Водяне, Карлівка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

      * На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстріляв з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Новоукраїнка, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Микільське, Рівнопілля, Ольгівське, Залізничне та Мала Токмачка.

      * На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад 45 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

ЗСУ прицільно бʼють окупантів

      За уточненою інформацією, підтверджено ураження особового складу та військової техніки противника в Запорізькій області за попередні дні. Це — один район зосередження особового складу, 3 склади з боєприпасами, понад 20 одиниць озброєння та військової техніки, 1 зенітний ракетний комплекс С-300. Загалом, понад 250 окупантів отримали поранення. Інформація щодо ліквідованих уточнюється.

     За минулу добу втрати росії склали:

    • особового складу — 320 осіб,
    • танків — 3,
    • бойових броньованих машин — 16,
    • РСЗВ — 1,
    • літаків — 1 (штурмовик Су-25),
    • гелікоптерів — 1 (Ка-52),
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 11,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 15.

      Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському та Бахмутському напрямках.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Весь світ з приємним подивом спостерігає за успіхами ЗСУ на фронті, захоплюється мужністю і майстерністю українського війська. Дякуємо, неймовірно пишаємося нашими сміливими та професійними Захисниками, що впевнено звільняють територію України від рашистів, крок за кроком стають ближчими до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11