Новини Дніпропетровщини, 3 жовтня: ворог знову тероризує мешканців області ракетними та арт атаками

Регіон знову віддався ворожим ракетним та артударам. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ранок розпочався з ракетної атаки на область:

росіяни ударили по Дніпровському району. Зараз на місці прильоту працюють усі служби. Інформація про загиблих та поранених уточнюється. Окрім того, всю ніч ворог тероризував Нікопольський та Криворізький райони. Нікопольщину окупанти обстріляли з «Градів» та важкої артилерії. Ударили по трьох громадах Нікопольській, Марганецькій та Мирівській.

На щастя, обійшлося без загиблих та поранених. У Нікополі понівечено з десяток багатоповерхових і приватних будинків та лінії електропередач. У Марганецькій громаді через російські снаряди спалахнула пожежа у дачному будинку. Полум’я вогнеборці уже приборкали. У Мирівській громаді майже 1 тис родин залишилися без світла. Аварійні бригади енергетиків уже розпочали ліквідацію наслідків обстрілів. У Криворізькому районі під удар потрапила Зеленодольська громада. У селі Мар’янське пошкоджені приватні оселі, сонячна електростанція, склади сільгосппідприємства, газогін та електромережі. Люди, дякувати Богу, не постраждали.

Віримо у ЗСУ. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук акцентував, що наші мужні ЗСУ продовжують звільняти рідну землю від окупантів, наближаючи таку довгоочікувану Перемогу.

Віримо у наших Захисників, в Президента та в Україну! Наша земля обов’язково буде вільною! – закликав Микола Васильович.

Посадовець додав, що перевищення радіаційного фону в області не зафіксовано, всі показники в нормі.

Нікополь тримається та живе. Мер м.Нікополь Олександр Саюк написав про те, що тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілів. Разом з тим, міська інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.

Якщо вам потрібна допомога, звертайтесь до кол-центру Нікопольської міської ради за наступними номерами: 0800 504 105 цілодобово, 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00) та 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00). Також раджу кожному уважно слідкувати за офіційними міськими каналами у телеграм/вайбер та у жодному разі не ігнорувати сирени, – закликав очільник Нікополя.

Наші ЗСУ щодня наближають Перемогу. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту перебуває під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Оперативного командування «Південь», всі спроби диверсійно-розвідувальних груп ворога вести дії на цьому напрямку були припинені.

За словами посадовця, успішно діють українські зенітні підрозділи. Протягом тижня було знищено штурмовик ворога Су-25, гелікоптер Мі-8, а також сучасний гелікоптер Ка-52. Ворог також проводить повітряну розвідку із застосуванням безпілотних шпигунів. Однак лише на Криворізькому напрямку було збито не менше шести БПЛА.

Не менш успішно діють і ракетно-артилерійські підрозділи. Вони завдають точних ударів по складах боєприпасів, командним пунктам, місцям зосередження техніки ворога. Також завдано удари по пункту розгортання зенітно-ракетного комплексу «Бук-М3» в Бериславському районі:

За інформацією ОК «Південь» нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами знищено ще 1 склад з боєприпасами, 2 самохідні гаубиці «Мста-С», 2 протитанкові ракетні комплекси, а також понад 10 одиниць авто-бронетехніки ворога. Низький уклін усім нашим солдатам та офіцерам за мужність та героїзм!

У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Всі органи влади чітко і злагоджено виконують свої функції. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

Також, як акцентував Олександр Вілкул, Кривий Ріг продовжує підтримувати прифронтові та фронтові громади. Така допомога відбувається з перших днів війни. Минулого тижня видано 4 400 продуктових наборів від Військової адміністрації Кривого Рогу мешканцям Зеленодольської громади. А всього вже понад 20 тисяч сімей таких громад отримали продуктові набори від Кривого Рогу.

Місто, попри всі труднощі, живе і працює на Перемогу. Ми вміємо перемагати і якщо ворог думає, що може нас залякати своїми ракетами, то він дуже сильно помиляється. Перемога буде за нами! Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – закликав очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг.

Ми ж починаємо новий робочий тиждень із бойовим настроєм. Віримо, що наші ЗСУ зможуть відновити мир на рідній землі. Знаємо, що попереду нас чекає тільки Перемога!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11