Данія, Норвегія та Німеччина профінансують виробництво САУ “Zuzana 2” для України

     Йдеться про 16 словацьких САУ, поставки яких почнуться вже у 2023 році. Данія підписала угоду з Норвегією, Німеччиною та Словаччиною про те, що країни зроблять спільний фінансовий внесок на загальну суму близько 92 мільйонів євро для словацького виробництва самохідних артилерійських установок “Zuzana 2” і передачі їх Україні.

     САУ “Zuzana 2” є модернізацією попередньої версії “Zuzana” калібру 155 мм. Артустановка завдяки стволу довжиною 52 калібру здатна вести стрільбу на дистанцію до 41 км. Вежа САУ може обертатися на 360 градусів. Для її обслуговування необхідно три людини. Гаубиця володіє автоматом заряджання, що дозволяє вести вогонь в режимі MRSI, тобто кілька ракет одночасно влучають в обрану ціль.

     Також уряд Данії отримав підтримку парламенту на додатковий пакет допомоги Україні в розмірі 148 мільйонів євро. Ці кошти будуть направлені на забезпечення постачання обладнання та озброєння для України.

      — Багато країн уже надали значну допомогу Україні, і загальна сума пожертвувань Данії на озброєння і військові потреби зараз становить майже 3,8 млрд данських крон. Але необхідні більш довгострокові та постійні внески. Тому сьогодні ми можемо представити нашу спільну угоду про фінансування великої кількості САУ “Zuzana-2”. Дуже важливо, щоб ми підтримували боротьбу українців за свободу в довгостроковій перспективі, — заявив міністр оборони Данії Мортен Бьодсков.

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1576546596359090176

https://www.reuters.com/world/europe/germany-denmark-norway-give-ukraine-16-slovak-zuzana-2-howitzers-2022-10-02/

     Через жахливу війну росії проти України, зовнішньополітичний стратегічний курс нашої держави на вступ до ЄС та НАТО набув гострої актуальності. Країни альянсу відкривають для нас цю перспективу та надсилають новітні види озброєння для Захисту від агресії фашистської росії. Дякуємо за це нашим партнерам. Спільними зусиллями українська армія вже відповідає сучасним стандартам, є сильною та професійною. Тому Україна обовʼязково здобуде Перемогу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11