Розпочинаємо жовтень рішучими намірами, потужною підтримкою і Переможним настроєм

     Вітаю Вас, наші шановні підписники! Сьогодні – перший день жовтня, а війна все ще триває і, на жаль, перспективи її найближчого завершення не дуже оптимістичні. Останні події вересня довели, що Україна протистоїть справжнім терористам, підступним покидькам, які втратили абсолютно всі почуття гідності і людяності. Бездумна маса рф продовжує поклонятись своєму ідолу, доктрина якого не підлягає жодному здоровому глузду. Україна ж рішуче налаштована захищатись, контрнаступати і зміцнювати міжнародні зв’язки.

                                                                 Заздалегідь провальний тріумф

     Вчора верхівка росії тріумфувала з приводу підписання указу на приєднання тимчасово окупованих територій України до рф. Диктатор путін, без будь-якого зазріння совісті, з посмішкою на обличчі, «продає» своєму оточенню і народу законність і справедливість приєднання до складу рф анексованих територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Адже, це – «результат волевиявлення народу на референдумах». Чесно кажучи, гидко навіть коментувати такі безглузді висловлювання і рішення «освіченої людини», якою колись вважали путіна. Тепер задоволений очільник росії, озброївшись ще одним козирем (як він вважає), готовий сідати за стіл переговорів з Президентом України Володимиром Зеленським, але при цьому факт приєднання до рф територій нашої держави не має обговорюватись.

                                                                 Печаткою анексії став кривавий терор

     Дивовижно, але такий черговий «жест доброї волі» супроводжувався масованими ракетними ударами по гуманітарному коридору на Запоріжжі (території, частина якої тепер, на дамку росіян, належить саме їх державі), багатоповерхівках у центрі Миколаєва, промисловому підприємству на Одещині, Нікопольському та Синельниківському районах на Дніпропетровщині. Уявіть тільки, що по мирних людях, які дотримуючись всіх умов воєнного часу, прямували до тимчасово окупованої території, аби забрати своїх рідних та відвести їм допомогу, було спрямовано 16 ракет С-300. Маємо 30 загиблих і до сотні поранених, ні в чому не винних людей. Сьогодні в Україні – День жалоби за загиблими, внаслідок чергового російського терористичного акту. Світла пам’ять всім жертвам, щирі співчуття рідним… Не забуваємо і про те, що вчора російські окупанти просто посеред дня викрали гендиректора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова. Його місцезнаходження наразі невідоме.

                                                                       Де-юре в НАТО!

     І після таких жахіть зухвалий кривавий диктатор готовий до перемовин?! Не буде цього ніколи, принаймні, з цим президентом рф. Саме такою є позиція Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського. У відповідь на такі безглузді і ганебні вчинки з боку рф, Президент України заявив про бажання вступити до військового союзу НАТО за прискореною процедурою. Відповідну заявку вже вчора було підписано та направлено.

     – Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО… Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто. Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку, – заявив Президент України Володимир Зеленський.

     Процедура вступу до НАТО може зайняти деякий час, але головне – для її початку потрібна згода всіх країн-учасниць. На сьогодні їх 30, оскільки Фінляндія та Швеція ще офіційно не стали членами Альянсу. При цьому західні партнери дали їм гарантії безпеки на час, який потрібний для проходження всіх процедур. Зеленський наголошує, що Україні теж потрібні гарантії, доки союзники шукатимуть консенсус, і пропонує взяти за основу готовий документ.

     Генсек НАТО Єнс Столтенберг у своєму офіційному коментарі підтвердив те, що Україна має абсолютне право претендувати на вступ до Альянсу:

     – Ми поважаємо це право, і останні роки ми говорили, що двері Альянсу відкриті. Члени НАТО на саміті в Мадриді чітко заявили, що поважають право України обирати власне майбутнє. Рішення про членство мають ухвалювати всі члени НАТО, воно ухвалюється консенсусом. Зараз ми фокусуємось на негайній підтримці України, щоб вона захищалася від брутального вторгнення росії, і це головний фокус союзників НАТО.

     Рішуче прагнення нашої держави вступити до НАТО вже підтримали Канада, Латвія, Литва та Естонія. США також заявили, що ухвалюють політику відкритих дверей НАТО для України. Разом з тим, країни-союзниці відмовились визнавати фейкові референдуми та незаконне приєднання територій 4 областей України до росії. Натомість висловивши намір і надалі допомагати нашій державі у боротьбі за свою Незалежність та конституційно визнану цілісність своїх територій. І ми вже маємо новий пакет допомоги від Америки на 12 млрд доларів. Про що йде мова – читайте в нашому наступному матеріалі.

                                                                                                                      У матеріалі використані такі інтернет-джерела:

                                                                                                                                https://www.facebook.com/zelenskiy.official

                                                                                                                                                                   https://www.pravda.com.ua

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11