27 вересня, Дніпропетровщина: окупанти накрили артил вогнем Нікопольщину та зруйнували аеропорт у Кривому Розі

Рашисти знову тероризували Нікопольський район, а також скерували ракету на Кривий Ріг. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч в регіоні минула під залповим вогнем реактивних снарядів та важкої артилерії:
– росіяни завдали нових ударів по Нікопольщині. Під вогонь з майже 90 снарядів потрапили 3 громади – Нікопольська, Марганецька та Червоногригорівська. Попередньо, людей не зачепило. У Нікополі пошкоджено 15 приватних будинків, господарські споруди, автівки. У Марганці понівечені 10 приватних осель, дитячо-юнацька спортивна школа, сквер, газогін та лінії електропередач. Один будинок загорівся. З полум’ям вогнеборці вже впоралися. У Червоногригорівській громаді деталі обстрілів уточнюються.
Ракетну атаку пережив вчора ввечері і Кривий Ріг:
– орки поцілили ракетою Х-59 по аеропорту. Його інфраструктура зруйнована. Подальше використання летовища та устаткування неможливе.

Ворог продовжує атакувати мирних мешканців області. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що вчора протягом дня окупанти знову обстріляли Марганець:
– Троє людей дістали осколкові поранення: це чоловіки 1952, 1967 і 1997 років народження. Всі ушпиталені, один постраждалий у важкому стані. В місті пошкоджено гаражний кооператив і газогін.
Як акцентував посадовець, неспокійно було й Криворізькому районі: там окупанти знову вдарили по Зеленодольській громаді. Минулося без постраждалих. Перебито лінію електропостачання, частково зруйновано дві будівлі.
В Апостолівській ТГ поцілили по прикордонним територіям громади. Люди, на щастя, неушкоджені, руйнувань немає.
Били окупанти й по Нікополю. На щастя, без жертв.
– Над Дніпропетровщиною наші захисники збили ворожу ракету. Яку саме – нині з’ясовується. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав. Подяка силам ППО за їхню роботу! – зазначив Микола Васильович.
Показники радіаційного фону в нашому регіоні – у межах норми.
Як акцентував очільник облради, «поки в рф зростає обурення людей через мобілізацію – ми продовжуємо боронити нашу державу. Кожен на своєму місці. Бо ми захищаємо свій дім і знаємо, для чого це робимо»!

Мер м.Нікополь Олександр Саюк зазначив, що міська влада докладає максимум зусиль задля ліквідації наслідків безперервних ворожих обстрілів. Інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.

Всім важко, але варто пам’ятати, що ми прямуємо до Перемоги! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  зазначив, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, проте повністю контролюється Збройними силами України:
– За інформацією Оперативного Командування «Південь», у Бериславському районі Херсонщини воїнами зенітної ракетної бригади збитий російський штурмовик Су-25. Для порятунку російського пілота окупанти відправили гелікоптер Мі-8, який також був успішно знищений нашими зенітниками. Окрім цього, поблизу Архангельського – це у Херсонській області, на нашому напрямку диверсійно-розвідувальною групою до 10 осіб ворог намагався перевірити міцність наших позицій, але, зазнавши втрат, окупанти втекли. Ворог також проводить повітряну розвідку із застосуванням безпілотних шпигунів. Один з них був знищений нашими воїнами в Бериславському районі Херсонщини.
У Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією і ЗСУ. Триває робота зі зміцнення всіх рубежів оборони міста та допомога нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Прифронтові громади теж постійно отримують допомогу.
– Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили і Перемогу! – вкотре закликав Олександр Вілкул.
 
Не опускаємо рук, не піддаємося психологічному тиску зі сторони окупантів, віримо тільки у наших Захисників, бо вони точно знають, що роблять. Не забуваємо, що Україна – найкраща країна у світі, яка дуже скоро здобуде Перемогу!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11