23 вересня, новини Дніпропетровщини: трагічний ранок – у регіоні загинули двоє людей, ще дев’ятеро – отримали поранення

     Нікопольщина опинилася від ворожим вогнем. Є жертви та постраждалі. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що новий день для регіону почався трагічно:

     – На ранок росіяни ударили з «Градів» та важкої артилерії по Нікополю та Марганцю. Скерували на мирні міста майже 30 снарядів. У Марганці загинули чоловік та жінка. За попередньою інформацією, ще дев’ять людей дістали поранення. Трьох з них рятувальники дістали з-під завалів. У місті сталося загоряння будинку. Вогнеборці вже вгамували полум’я. Російські снаряди пошкодили 8 будинків, один – зруйнували. Через ворожу атаку без світла залишилися 2 тис. 200 родин. Аварійні бригади енергетиків уже приступили до відновлювальних робіт. У Нікополі, за попередніми даними, понівечені 10 будинків. На місці обстрілів працюють рятувальники та поліція. Масштаби руйнацій уточнюються.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Від рук окупантів постраждав і Синельниківський район. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що протягом вчорашнього дня окупаційні війська рф обстріляли ще два райони Дніпропетровщини:

     – В Синельниківському районі поцілили по території Великомихайлівської громади. Внаслідок обстрілу осколкові поранення, контузію та мінно-вибухову травму дістала жінка 1950 року народження. Вона ушпиталена до однієї з лікарень області. В громаді пошкоджено декілька приватних будинків та господарчу споруду. По Криворізькому району вдень окупанти вдарили з «Ураганів». Під ворожий вогонь потрапила Зеленодольська громада. Постраждалих, руйнувань немає.

     Показники радіаційного фону на Дніпропетровщині в нормі.

https://www.facebook.com/nbankr  

     Вічна пам’ять та слава Герою! Мер м.Нікополь Олександр Саюк висловив свої співчуття родині СОВИ Сергія – справжнього Героя, батька двох малолітніх дітей, якому це не завадило ще у 2014 році добровільно стати на захист Батьківщини. Боронячи нашу державу від окупантів, він до останнього носив на своїй руці дитячий оберіг, з ним і поліг смертю хоробрих на Харківщині. Українська влада задовольнила прохання 14-літнього сина Сергія, зробивши все можливе для того, щоб Героя-Захисника гідно провели в останню путь на рідній Нікопольщині. Церемонія прощання з воїном відбудеться сьогодні.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

     Не припиняємо вірити у Перемогу! Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що за інформацією українських партизан, впродовж останніх ночей ворог втратив декілька гаубиць, вантажівки, два танки та особовий склад. Наша армія знає свою справу, тому не припиняємо вірити і рухатись уперед!

     – Як би важко не було – віримо в ЗСУ та нашу Перемогу! – закликав посадовець.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

      Покров працює допомагає, дякує Захисникам України та вірить у Перемогу ЗСУ! Підводячі підсумки ще одного тижня в умовах війни, міський голова Покрова Олександр Шаповал зазначив, що окупанти продовжують щоденні обстріли Нікопольщини та знищують цивільну інфраструктуру:

     – Цілять, нелюди, у житлові мікрорайони, школи, садочки. Кожен день, кожна ніч – з тривогами.

     Покров усіма силами допомагає і підтримує близьких сусідів. За словами очільника громади, ситуація в місті залишається напруженою, але повністю контрольованою:

  • Вся необхідна інфраструктура працює, послуги – надаються. Триває процес підготовки до зими. Покров продовжує приймати переселенців.

     Не забув Олександр Миколайович подякувати Захисникам України, котрі мужньо боронять нашу землю від російських окупантів:

     – Дякуємо нашим Захисникам, хто відстоює нашу землю! Разом з усією Україною радіємо звільненню з полону наших Героїв! Віримо в ЗСУ! Віримо в Перемогу!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

     Наші ЗСУ – найкращі! Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул акцентував, що на Криворізькому напрямку ситуація зберігається стабільно напруженою, але повністю контролюється Збройними Силами України:

     – За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші підрозділи невпинно продовжують вогневий вплив на надзвичайно важливі для ворога логістичні шляхи, тримаючи під контролем мости та переправи. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вражено пункт управління БпЛА та колонну ворожої техніки поблизу села Львового в Бериславському районі.

     Як зазначив посадовець, окупанти продовжують терор мирних громад і населення:

     – Вчора вранці дрон-камікадзе, з дуже промовистою для терористів назвою «Шахід-136», атакував Кривий Ріг. Це поспіхом закуплені росією в Ірані некеровані дрони, які вони перефарбовують у зелений колір і називають «Герань-2». В результаті влучання дрону виникла пожежа у нежитловій будівлі. Загоряння було оперативно ліквідоване, постраждалих немає. Окрім того, вдень із «Ураганів» окупанти обстріляли Зеленодольську громаду. На щастя, обійшлося без втрат та руйнувань.

     У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна, знаходиться під контролем Військової адміністрації і ЗСУ. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

     Олександр Юрійович поінформував, що місто продовжує надавати допомогу тим криворізьким сім’ям, які цього найбільше потребують. Видано вже понад 150 тисяч безкоштовних продуктових наборів.

     – Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!– традиційно закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Попри всі жахіття, які знову і знову приносять на нашу рідну землю, знаходимо сили жити далі, тримати кожен свій фронт та впевнено крок за кроком йти до Перемоги! Віримо, все 100% буде Україна!!!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11