Герої нашого часу завжди готові прийти на допомогу. Рятувальник Владислав Клоков прагне бути корисним суспільству

     20-річний молодший сержант служби цивільного захисту Владислав Клоков вже майже рік у лавах 44-ї державної пожежно-рятувальної частини 7-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області. Реалізовує, на його переконання, головний обов’язок свого життя – допомагає людям. Такий вибір хлопця не здається дивним, адже він виховувався у родині пожежних-рятувальників. Гідний приклад – це завжди найкращий стимул. Головне правильно ним скористатись. Владислав саме так і робить, тому вже встиг заслужити винагороду за показову службу і відвагу в надзвичайних ситуаціях.

     Молодий хлопець не одразу визначився з професією свого життя. Спочатку закінчив Нікопольський фаховий коледж Дніпровського державного аграрно-економічного університету, отримав робітничу спеціальність “Тракторист-машиніст”, та деякий час працював на полях, за фахом. Але згодом завзятий та енергійний Владислав зрозумів, що ця діяльність повною мірою не розкриває весь його потенціал, хлопець прагнув більшого – допомагати людям. Професія рятувальника якнайліпше вписувалася в його концепцію світогляду, бо було, з кого брати приклад. Адже мама Влада Аліна Клокова працює диспетчером у нашій пожежно-рятувальній частині, а вітчим – капітан служби цивільного захисту Віктор Майгур   (див. посилання). То хіба ж у хлопця з такої родини був вибір?! Звісно, ми жартуємо. Вибір є завжди, тому він був і у Владислава. Спробувавши себе в одному напрямку, хлопець вирішив спробувати інший – пройти навчання в пожежному центрі м. Дніпро. Чим далі юнак поглиблювався у теоретичні аспекти професії пожежного-рятувальника, тим сильніше йому хотілося випробувати свої знання на практиці. Так і вийшло. Рік тому Владислав Клоков приєднався до лав місцевих надзвичайників, став повноцінним колегою своїх батьків.

     Професійні обовʼязки молодий спеціаліст виконує з великим задоволенням:

            – Під час виїзду на пожежу мене переповнюють відчуття адреналіну, усвідомлення того, що я можу допомогти людям, врятувати їх життя чи майно, зробити щось корисне.

            Щоб і надалі розвиватися в карʼєрі, хлопець вступив до Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Сьогодні, тепер в заочній формі, здобуває знання в галузі “Цивільна безпека”.

            Особливо великі виклики перед рятувальниками ставить війна, якою майже 7 місяців охоплена вся Україна. На тлі щоденних обстрілів російськими військами мирного міста Нікополь, Владу у складі караулу теж неодноразово доводилось виїжджати на місце подій. Він поділився з нами своїми враженнями:

      – Коли я бачу руйнування, яких зазнає сусіднє місто, і страждання людей, то ще більше переконуюсь, що обрав правильний професійний шлях. Відчуваю впевненість у тому, що повинен продовжувати працювати, гідно виконувати свою справу…

     За словами керівника пожежно-рятувального підрозділу, підполковника служби цивільного захисту Віталія Дощенка, наш рятівник володіє всіма необхідними для професії якостями:

    – Владислав – старанний, відповідальний, дисциплінований, чудово проявляє себе на пожежах і тренуваннях, з розумінням ставиться до виконання поставлених завдань. Тому цього року заслужено був нагороджений нагрудним знаком “За відвагу в надзвичайній ситуації”.

     Кожне чергування надзвичайника Владислава Клокова – то потенційна небезпека. Наприклад, приборкання вогню на масштабній пожежі може являти собою справжнє поле бою зі стихією. Звичайно, родина щораз хвилюється за свого пожежного-рятувальника, коли той вирушає на тривожний виклик, особливо її жіноча половина – мама  Аліна та кохана дівчина  Ніна. Влад відчуває турботу, тому робить все можливе, щоб майстерно виконати свою справу і повернутись додому неушкодженим. Завдяки таким героям, як він та весь наш пожежно-рятувальний підрозділ, життя завжди Перемагає. А Україна – це нація Героїв, тому наша спільна Велика Перемога – попереду!

                                                                                                                                             Анастасія ШАБЛЯ, Наталія ЧЕПЕЦЬ

           

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11