Німеччина передала Україні ще 6 установок Gepard з боєприпасами

     Німеччина передала Україні додаткові 6 зенітних самохідних артилерійських установок Gepard та 6 тисяч боєприпасів. Про це йдеться у звіті на сайті федерального уряду.

       У новій партії військової допомоги Україні було передано також 3 тисячі снарядів калібру 155 мм (тисячу сигнальних та 2 тисячі димових).

            Загалом Німеччина вже передала в розпорядження ЗСУ 30 установок Gepard.

     Крім того, у процесі підготовки передачі:

  • 4 СУА Panzerhaubitze 2000 з боєкомплектом,
  • РСЗВ MARS II з боєкомплектом,
  • 50 бронеавтомобілів Dingo,
  • “зимовий пакет” допомоги — термоодяг, генераторні установки, намети та харчові пайки.

             Після значних успіхів України в операціях з деокупації територій, зокрема на Харківщині, німецькі політичні партії вимагають від уряду посилити підтримку України зброєю.

     Так, лідер коаліційної партії “Зелених” Омід Нуріпур закликав поставити в Україну додаткові партії німецької зброї напередодні зими.

       – Ми маємо зосередитись на потребах України. Прямо зараз, доки не настала зима, ми повинні підтримати Україну у звільненні якомога більшої частини своєї країни цього року. Всі в уряді знають, що можна зробити більше. Потрібно не тільки проводити кругові обміни зброєю, а й, по можливості, безпосередньо зі складів Бундесверу.

https://www.eurointegration.com.ua/news/2022/09/23/7147357/

            Вдячні уряду й народу Німеччини за принципову позицію в питанні підтримки нашої держави під час війни з росією. Об скалу нашої єдності розібʼються ганебні наміри окупантів та імперські амбіції кремля. З регулярними поставками сучасної зброї від країн-партнерів ЗСУ продовжують бути щитом Європи, впевнено перемелювати військову машину рашистів і йти до Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11