22 вересня, новини Дніпропетровщини: Нікополь знову зазнав суттєвих ушкоджень, є людські втрати

     Знову люди потерпають від рук окупантів. Є загиблі.  Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що рашисти не припиняють тероризувати мирні громади Нікопольщини та Криворіжжя:

     – Близько опівночі росіяни накрили «Градами» Нікополь. Випустили по центральних кварталах  20 снарядів.  Внаслідок обстрілу загинув 35-річний чоловік. У місті понівечені 17 багатоповерхових та приватних будинків, газопровід та лінії електропередач. Вулиці усіяні вирвами та уламками боєприпасів.  Російські снаряди прилетіли й у дві лікарні, школу, футбольне поле, краєзнавчий музей, адмінбудівлі, кілька магазинів та ринок. Пошкодив обстріл і стели на Алеї пам’яті… Через атаку спалахнули чотири пожежі у торговельних кіосках та гаражах. Займання вогнеборці уже приборкали.

     У Кривому Розі через атаку ворожого дрону-камікадзе горіла двоповерхова будівля.  Рятувальники полум’я загасили. Люди, на щастя,  не постраждали.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Марганець і Червоногригорівка теж були під обстрілами. Про це доповів голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук:

     – У Червоногригорівській ТГ ворожа атака забрала життя жінки 1959 року народження. Один чоловік дістав осколкове поранення грудної клітини і кінцівки, інформація щодо другого постраждалого з’ясовується. В громаді пошкоджено будинок культури, приватні житлові будинки, господарчі споруди, водогін. 

     Окрім цього, вчора після обіду окупанти двічі вгатили ракетами по Синельниківському району. В результаті цієї ворожої атаки пошкоджено одну будівлю та легкову автівку. Також поцілили по складському приміщенню сільськогосподарського підприємства, в якому зберігалося 1300 тон зерна пшениці.

     – Вчора весь світ відзначав Міжнародний день миру. Ми знаємо його ціну і в нас він теж обов’язково буде. Український мир нарешті запанує на українській землі. Завдяки ЗСУ, завдяки Президенту і завдяки кожному нашому громадянину, який сьогодні невпинно робить свою справу задля держави – Переможемо, – зазначив Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/nbankr  

     Гуртуємося та разом протистоїмо ворогу! Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що окрім того, що рашисти вкотре вчинили терор району, день минув за обговореннями оголошеної в рф часткової мобілізації:

     – Дописи, меми, прогнози експертів. В глибині свідомості багато з нас розуміли, що так буде. Україна відправила план щодо триденної спецоперації слідом за руським кораблем, б’ється та звільняє окуповані міста і села. Їх прихована мобілізація з тюремним присмаком не дала бажаного результату, тож сьогодні ми отримали від країни агресора… додатковий привід згуртуватися, допомагати одне одному та ЗСУ. Тримаємо стрій, нам потрібна тільки Перемога!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     Все під контролем, впевнено прямуємо до Перемоги! Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається стабільно напруженою але контрольованою ЗСУ:

     – Бойовий дух наших частин високий, українські воїни успішно виконують поставлені бойові розпорядження. За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші війська не дають ворогу шансів на перехоплення ініціативи та ведення активних дій. Противник намагається втримати рубежі оборони. Ворог продовжує застосовувати безпілотні літальні апарати для розвідки наших позицій. Ще двох таких шпигунів типу «Орлан-10» знищено в Бериславському районі на Херсонщині.

     За словами посадовця, ситуація у Кривому Розі повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією і ЗСУ. Всі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Комунальні підприємства, соціальні установи, міський транспорт – працюють стабільно.

     Як зазначив Олександр Юрійович, тривають цілодобові відновлювальні роботи на гідротехнічних спорудах, які постраждали внаслідок терористичних ракетних атак окупантів:

     – На сьогодні ситуація повністю стабілізована. Рівень води в річці Інгулець в межах допустимих норм, якість питної води відповідає нормам.

     Олександр Вілкул також закликав всіх зберігати спокій, витримку, вірити у наші Збройні Сили на спільну Перемогу України!

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Підтримуємо заклики посадовців, дякуємо їм за добросовісну та віддану роботу на користь громад. Попри важкі новини, тяжкі події – тримаємось, і навіть не думаємо опускати рук. Віримо в ЗСУ – вони точно знають свою справу! Допомагаємо армії, один одному і дякуємо Захисникам за новий ранок!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11