В рф оголошено часткову мобілізацію, а на окупованих територіях України планується проведення «бутафорських референдумів». Що ж далі?

     21-го вересня на російському телебаченні показали відеозвернення диктатора володимира путіна. Виступати перед «своєю аудиторією» він повинен був ще вчора, однак звернення перенесли нібито для того, щоб його мали змогу почути мешканці далекого сходу. Всі почули, і навіть уважно прослухали ту несамовиту нісенітницю, котру мовив президент рф. Після подібних заяв ми ще більше переконуємось у тому, що росія та її кривавий вождь живуть у своїй вигаданій реальності, котра зовсім не сумісна з правилами та звичаями цивілізованого світу. Давайте розбиратись у заявленому та аналізувати його разом з українськими посадовцями та світовими лідерами.

     Свій виступ путін розпочав зі скарг на країни Заходу, які прагнуть знищити рф.

     – Мета Заходу – послабити, розділити та знищити росію: там прямо кажуть, що в 1991 році змогли розколоти СРСР, а тепер настав час росії, – зазначив Президент країни-терориста.

     Російський диктатор наголосив на тому, що метою так званої «спецоперації» залишається приєднання до рф українських Донецької та Луганської областей в їхніх адміністративних межах.

     – Уряду та Міноборони доручено якомога швидше визначити правовий статус добровольців і міліціонерів Донбасу – він має бути таким самим, як у звичайних російських військових, – додав путлер.

     Він також вимагає забезпечити озброєнням і технікою «добровольців і ополченців» Донбасу.

                                                                  Бутафорські референдуми

     Не забув володимир путін нагадати й про те, що доручив гарантувати безпеку проведення «референдумів» про анексію в Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях, назвавши їх «історичними землями новоросії».

     Слід нагадати, що ерефія з 23 до 27 вересня має намір провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України.

     – росія не може приректи близьких їй людей на муки ката й не відповісти на їхні прагнення визначити власну долю, – наголосив путін.

                                                                  Мобілізація чи все ж могилізація?

     Російський диктатор повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Призову, за його словами, «підлягатимуть тільки ті громадяни, які на цей час перебувають у запасі, передусім ті, хто служив у лавах Збройних сил і має певні військово-облікові спеціальності і відповідний досвід». Також було анонсовано, що резервістів додатково готуватимуть для виконання ними «цілей спецоперації». Відомо, що призову підлягають  300 тисяч росіян.

     Дуже цікаво те, що одразу після виступу президента рф, росіяни швидко розкупили всі прямі квитки до Стамбулу та до Єревану на 21 вересня. Певно, бояться стати черговою порцією гарматного м’яса, яке відправлять у справжнє пекло війни.

                                                      Як Україна відреагувала на заяви путіна?

     Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому виданню «Bild» заявив, що не дивився промову путіна, такі відео не є його «улюбленими», але запевнив що він має всю потрібну інформацію.

     Глава нашої держави прокоментував, що успішні дії української армії змушують путіна проводити мобілізацію, але він робить це «дуже несміливо». Такі кроки ще раз підтверджують те, що в рф є проблема з кадровими офіцерами, путін бачить, що його солдати втікають. Володимир Зеленський проконстатував, що президент рф хоче мобілізувати більше, ніж 300 тисяч, «він хоче мільйонну армію, ….. він хоче втопити Україну в крові, але також в крові власних солдатів». І пошкодував про те, що росіяни досі не бачать, що їх очільнику абсолютно байдуже, скільки його співвітчизників загине.

            Президент України також звернувся до тих країн, які і досі підтримують дії диктатора росії. Вони вірять у те, що це саме наша держава не хоче сідати за сіл переговорів, щоб закінчити цю кляту війну. Так, не хоче до тих пір, доки армія рф не покине територію незалежної та суверенної України:

     – Треба зняти рожеві окуляри. Всі останні кроки путіна підтверджують, що він не хоче дипломатичного рішення. Не можна задовольняти примхи путіна та дозволяти себе шантажувати, не можна йти на компроміси з принципових питань, інакше путін буде продовжувати це робити. Україна буде готова сісти за стіл переговорів тоді, коли росія піде з її території, поки ж таких можливостей усе менше. Наразі з путінським режимом можна говорити виключно з позиції сили.

    

 

     У той же  час заступник голови російського радбезу Дмитро Мєдвєдєв знову погрожував використанням ядерної зброї, нібито у відповідь Заходу на «накачування України зброєю», яку та використовує проти рф. Ось як на цей черговий закид відповів глава нашої країни:

     – Я не вірю, що він буде використовувати… Я не вірю, що світ дозволить застосувати ядерну зброю, …що його суспільство це дозволить. Але зовсім виключати ризики не можна, ніхто не може заглянути в голову цієї людини. А путін точно буде продовжувати погрожувати застосуванням ядерної зброї.

     Свою позицію з приводу заяв ватажка російських ворогів також прокоментував Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у своєму Twitter:

     – Йшов 210-й день триденної війни. Росіяни, які вимагали знищити Україну, врешті отримали: мобілізацію; закриті кордони; блокування банківських рахунків; в’язницю за дезертирство; спецзагони для «опущених» у ПВК. Все ще йде за планом, чи не так? У життя чудове почуття гумору.

     За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова, російський диктатор «має план під назвою Бермудський трикутник», який передбачає «комплексну програму утилізації росіян»:

     – Відхилення від мобілізації – в’язниця – ПВК Вагнера. Далі: український фронт – ліквідація – біла «Лада».

     Голова Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив:

     – Наївний шантаж з погрозами і страшилками «референдумів», «мобілізацій» від тих, хто вміє воювати лише з дітьми і мирними людьми. Так виглядає страх розгрому. Ворог боїться, примітивно маніпулює. Україна вирішить російське питання. Загрозу можливо ліквідувати лише силою.

     А ось світове співтовариство, зокрема Сполучені Штати Америки, висловили готовність і надалі підтримувати Україну «стільки, скільки буде потрібно», попри оголошену часткову мобілізацію в рф та спроби анексувати захоплені окупантами території нашої держави.

     Пані посол США у Києві Бріджит Брінк наголосила на тому, що «фальшиві референдуми та мобілізація є ознаками слабкості, провалу росії».

     Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що такі заяви «можна пояснити лише на тлі того факту, що російська агресія проти України проходить неуспішно». Заявив, що результати псевдореферендумів ніколи не будуть визнані.

     Тож, як бачимо, самі росіяни сьогодні прокинулися в новій реальності. Слово «спецоперація» перетворилося на слово «війна», на яку потраплять чимало звичайних, нічим не примітних мешканців, які ще недавно закликали вбивати українських нацистів та визволяти їх від «київського режиму». Як то говориться, відчують на собі, що воно таке.

     У той же час цивілізований світ продовжує підтримувати Україну, надавати зброю. Та все ж, було б дуже добре визнати росію країною-терористом, щоб раз і назавжди покласти край кривавому терору. Дуже хочеться вірити, що світові лідери зважаться на це. Тим самим вони врятують не тільки українців, а й усе населення планети від армії мародерів та вбивць, апетити якої зростають з шаленими неадекватними темпами.

                                                                                                       Підготували Олександрина ЛЕЩЕНКО, Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11