20 вересня, Дніпропетровщина: втрата Героя та нічний вогневий терор Нікопольщини

Область вкотре пережила важку ніч. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни всю ніч тероризували Нікопольщину обстрілами:
– Накрили «Градами» і важкою артилерією три громади — Нікопольську, Марганецьку та Червоногригорівську. Ворог ударив по ним 5 разів. Випустив на міста та села понад 100 снарядів. За попередньою інформацією, люди не постраждали. Щодо масштабів руйнацій, то вони уточнюються. На місці вже працюють рятувальники та поліція. В інших районах області минулося без надзвичайних ситуацій і на цю хвилину спокійно.

Окупанти знову тероризують мешканців регіону. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що вчора день на Дніпропетровщині видався неспокійним. Під ворожі обстріли потрапили три райони області:
– Рано вранці окупанти вдарили по Павлоградському району на межі з Донеччиною. На місці обстрілу рятувальники виявили 6-метрову воронку й уламки від боєприпасу. Ніхто не постраждав, було пошкоджено лінію електропередач. Наразі люди зі світлом.
Також вранці та надвечір окупаційні війська рф вгатили по Криворізькому району.
В Зеленодольській ТГ внаслідок обстрілу постраждала 58-річна жінка: вона отримала уламкове поранення грудної клітини. Її одразу ж було ушпиталено до лікарні в стані середньої тяжкості.
Був зафіксований приліт у Криворізький район і надвечір. Попередньо – минулося без жертв.
Нікопольська громада також була під ворожим обстрілом. Окупаційні війська рф вкотре вдарили по самому Нікополю зі ствольної артилерії. Там пошкоджено спорткомплекс, приватний будинок, лінію електропередач. Постраждалих немає.
За словами посадовця, попри все була й хороша новина: вчора вдень в небі над Кам’янським районом наші сили ППО збили безпілотник окупантів.
– Наші божевільні сусіди не можуть змиритися зі своїми невдачами на передовій. Воюють проти цивільного населення, руйнують інфраструктуру, гатять по мирним громадам. Але цей терор обов‘язково закінчиться. І тільки нашою Перемогою. Покладаємося на Збройні сили України, допомагаємо нашим захисникам, віримо в Президента і в те, що мир в державі запанує зовсім скоро. А поки – працюємо задля нашої спільної мети, – закликав Микола Лукашук.

Рашисти обстрілюють район смертельною зброєю. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що с.Добра Надія було обстріляне орками з використанням осколково-шрапнельних боєприпасів:
– В артилерійському снаряді калібру 152 мм міститься п’ять тисяч подібних елементів, кожен з яких може стати причиною смерті. Будьте уважні та не ігноруйте повідомлення по загрозу артилерійського обстрілу!

Нікополь прощається з Героєм. Мер м.Нікополь Олександр Саюк зазначив, що міська влада докладає максимум зусиль задля ліквідації наслідків попередніх ворожих обстрілів. Інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.
Олександр Іванович повідомив, що сьогодні відбудеться прощання з загиблим Героєм – ОСЛАМОМ Олексієм Івановичем. Посадовець подякував всім Захисникам України, які мужньо боронять рідну землю, наближаючи Перемогу.

Віримо – Переможемо! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  зазначив, що на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, динамічною у розвитку подій, але стабільною. Українські військові успішно виконують усі бойові розпорядження:
– За даними ОК «Південь», близько опівночі в районі Архангельського, це у Херсонській області на нашому напрямку, ворожа ДРГ кількістю до 10 осіб намагалася зайти в тил нашого підрозділу, але була виявлена українськими військовими та уражена. Із втратами ворог відступив. Зенітно-ракетним підрозділом в небі Херсонщини вранці збитий ворожий штурмовик Су-25.
Щодо ситуації у самому Кривому Розі, то вона повністю контрольована військовою адміністрацією та ЗСУ: забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
– Шановні криворіжці та всі, хто зараз перебуває в нашому місті. У нелюдів, які б’ють з РСЗВ та гіперзвуковими ракетами по мирних містах, взагалі немає розуміння будь-яких людських цінностей. Тому вкотре наполегливо наголошую на необхідності дотримання правил повітряної тривоги. Будь ласка, бережіть себе та своїх близьких, – закликав Олександр Вілкул.
 
Не забуваємо дотримуватися простих правил, які у нинішній час покликані врятувати життя! Бережемо себе та своїх близьких! Віримо у наших мужніх ЗСУ, промовляючи слова молитви за кожного воїна, який боронить нас з Вами, наближаючи таку жадану Перемогу!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11