19 вересня, новини Дніпропетровщини: від рук окупантів загинули двоє мешканців Нікопольщини, ще троє – отримали поранення

Знову Нікопольщина – під ворожим обстрілом. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що знову під ворожий приціл потрапив Нікопольський район:

Вночі росіяни тричі ударили з важкої артилерії та «Градів» по Нікопольській та Марганецькій громадах, випустивши на мирні міста понад 40 снарядів. За попередніми даними, люди не постраждали. У Нікополі та на його околицях російські снаряди понівечили до 10 будинків, кілька господарських споруд, автівки, водогін та лінію електропередач. У Марганецькій громаді обстріли залишили без світла понад 2,5 тис. родин. Енергетики уже приступили до ліквідації наслідків обстрілів. У решті районів вночі кричали сирени, та обійшлося без атак і на цю хвилину спокійно.

Росіяни вбили двох людей, ще троє – отримали поранення. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що вчора вдень внаслідок сильного обстрілу Нікопольщини загинули двоє людей, понівечені майже три десятки будинків й знищена сонячна електростанція із понад 300 панелей:

По обіді з «Ураганів» та ствольної артилерії ворог гатив по Покровській громаді. Внаслідок цього спалахнули дві пожежі – зайнялася трава та ангар для човнів. Що найстрашніше – загинув 39-річний чоловік, ще двоє людей постраждало. Червоногригорівську громаду окупанти обстріляли з РСЗВ «Град». Там, на жаль, жертвою обстрілів став 74-річний чоловік. Зруйновано 26 житлових будинків, 11 господарчих споруд, дві машини, автобусна зупинка, 4 лінії електропередач, три газопроводи та 320 сонячних панелей. Гатив ворог і по Нікополю. Там, на щастя, без жертв.

Щодо радіаційного фону, то, за словами Миколи Лукашука, він залишається в нормі.

 

Окупанти обстрілюють Нікополь зброєю масового враження. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що на території старої частини міста Нікополь знайдено вражаючі елементи та залишки осколково-шрапнельних боєприпасів калібру 152 мм:

Така зброя застосовується для масованого враження живої сили ворога. Окупанти спрямували їх по житловій забудові з мирними людьми.

Нікополь – це місто Перемог! Мер м.Нікополь Олександр Саюк повідомив, що міська влада та комунальні підприємства продовжують ліквідовувати наслідки обстрілів та надавати допомогу постраждалим нікопольцям.

Не зважаючи на складну ситуацію, об’єкти критичної інфраструктури та комунальні підприємства у Нікополі працюють.

Хочу побажати вам гарного дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – вірить Олександр Саюк.

Підсумки тижня від керівника військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександра Вілкула. Посадовець доповів, що тиждень, який минув, був надзвичайно важким для міста:

За три дні по Кривому Рогу було спрямовано 13 крилатих ракет. В їх числі – «Іскандери», «Ікси» та найдорожчі російські ракети «Кинджал». І всі вони були направлені на абсолютно мирну цивільну інфраструктуру, критично важливі гідротехнічні споруди. Мета, яку переслідували ці покидьки, – змити водою три райони міста, в яких проживає понад 150 тисяч людей. Але міська влада разом з військовою адміністрацією одразу ж почала ліквідацію аварії, яка сталася внаслідок ракетних ударів. Хочу відзначити, що злагоджені дії дали позитивні результати: рівень води в річці Інгулець, яка протікає містом, вже нормалізувався. Наразі спостерігається підвищення рівня ґрунтових вод, але це тимчасові наслідки, загрози вони не несуть. Також ліквідовано підтоплення житлових будинків, а водопостачання по всьому місту відновлено. Важливо й те, що якість води у річці Інгулець повертається до нормального стану. На самих гідротехнічних спорудах тривають відновлювальні роботи – це героїчна заслуга багатьох сотень криворіжців.

Щодо ситуації в самому місті, то Олександр Вілкул зазначив, що, незважаючи на масштабну терористичну атаку з боку так званої «другої армії світу» та її божевільного керівництва, місто-фортеця живе та працює. Повністю забезпечено роботу всіх комунальних підприємств, міського транспорту, медичних та соціальних установ. Органи влади чітко виконують свої функції. Ситуація у місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ.

А ось ситуація на Криворізькому напрямку фронту була напруженою, динамічною, але перебувала і перебуває на сьогоднішній день під повним контролем ЗСУ:

За даними оперативного командування «Південь», Сили оборони продовжують активні дії із закріплення на звільнених територіях. Ворог зазнає серйозних втрат у живій силі та техніці. Дякуємо нашим військовим за мужність та героїзм!

Олександр Юрійович також подякував всім, хто наближає нашу Перемогу, тримаючи свій фронт. Він впевнений, що така колосальна підтримка обов’язково стане запорукою досягнення нашої спільної мети!

Ми також повністю підтримуємо ці слова і віримо, що тільки об’єднавшись зможемо вигнати окупантів з нашої рідної землі та відновити мирне життя на Україні! Тобойовим бобойовим настроєм починаємо новий робочий тиждень, знаючи, Перемога 100% буде тільки за нами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11