17 вересня, Дніпропетровщина: під час артобстрілу на Криворіжжі загинули двоє мирних мешканців, а вночі рашисти знову накривали вогнем Нікопольщину

Нікопольський район знову страждає від обстрілів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни усю ніч накривали Нікопольщину «Градами» та важкою артилерією:
– Під вогонь потрапили три громади району – Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Ворог атакував шість разів – випустив на мирні міста та села більш ніж 90 смертоносних снарядів. За попередньою інформацією, люди не постраждали. Понівечені будинки, автівки, ліцей, цех промислового підприємства, газоводи та лінії електропередач. В одному з сіл Мирівської громади зник зв’язок. Масштаби руйнацій уточнюються.
В інших районах області вночі лунала сирена, та минулося без атак і на цю хвилину спокійно.

Двоє загиблих внаслідок артобстрілу. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що вчора від рук окупантів загинули двоє мирних мешканців нашого регіону, троє – отримали поранення:
– У Зеленодольській громаді вчора вдень стався вогневий обстріл цивільних об’єктів. 62-річний чоловік перебував у підвалі, а 48-річний – працював у гаражі. Обоє загинули. Ще один чоловік вийшов на подвір’я власного дому, коли його застав обстріл. Нині постраждалого ушпиталено в стані середньої важкості. В громаді зруйновано один будинок, господарча споруда та непрацююча водонапірна вежа.
Крім того, рашисти випустили 5 «Іскардерів-К» по області. Три з них збито силами наших мужніх ППО. Рештки однієї знайдено у Синельниківському, іншої – у Кам’янському. В обох випадках – люди не постраждали.
Микола Васильович розповів також і про те, що надвечір ворог двічі обстріляв Марганецьку громаду – зі ствольної артилерії та «Градів». Зруйнований один приватний житловий будинок та газопровід. Двох людей ушпиталено.
Щодо радіаційного фону на Дніпропетровщині – він перебуває в межах норми.
– Фінал путінської ери наближається. Бо українці воюють за свою свободу та незалежність, а росіяни – за гроші та пральні машини. Переможемо. Слава ЗСУ! – впевнений очільник облради.

Енергодар – це Україна, і рашистам там не місце. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що завдяки злагодженим діям наших партизанів та ЗСУ є гарні новини:
– Ординці на протилежному березі знову необачно палили цигарки біля техніки та боєприпасів. Є втрати.

Кривий Ріг – місто-фортеця! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  підбив проміжні підсумки трьох днів, зазначивши, що рівень води у річці Інгулець, яка проходить містом, вже знизився до звичних показників:
– На гідротехнічних спорудах відновлювальні роботи продовжуються – руйнування після ракетних атак дуже серйозні. І при цьому кожного дня – додаткові руйнування. Спостерігається підвищення рівня ґрунтових вод, але це явище  – тимчасове.
За словами Олександра Юрійовича, підтоплення житлових будинків ліквідовано. У Кривому Розі внаслідок руйнувань дамби одного з водосховищ було підтоплено більше ста будинків. Триває відкачування води з прибудинкових територій за допомогою мотопомп. Всі постраждалі мають право оформити заявки на матеріальну допомогу з міського бюджету.
Щодо постачання питної води, то воно відновлено по всьому місту.
Олександр Вілкул також коротко окреслив ситуацію на Криворізькому напрямку фронту:
– Вона залишається напруженою та динамічною, проте повністю контролюється Збройними Силами України. Є гарні новини від наших військових. Вони збили вчора над Дніпропетровщиною три ворожі ракети, які також летіли у напрямку Кривого Рогу. Дякую захисникам з повітряного командування «Схід».
Окрім того, за даними оперативного командування «Південь», ворог продовжує намагання зірвати активні дій наших військ. З метою утримання психологічного напруження ворожі війська завдають ударів по житлових кварталах та об’єктах цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.
– Шановні криворіжці, ворог продовжує терор, але ніякими ракетами нас не залякати і не зломити. Всі разом ми продовжуємо працювати на перемогу над терористами. І ми працюватимемо, доки останній окупант не буде вигнаний з усієї території України.
Від імені територіальної громади Кривого Рогу, ми вже не просимо, а вимагаємо від цивілізованих країн світу визнати росію країною-терористом! – закликає очільник.
 
Ми також вважаємо, що світ не має права стояти осторонь цих жахливих злочинів, які вчиняє росія. Цивілізовані країни повинні бути більш рішучими, щоб раз і назавжди покласти край терору мирних людей!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11