Рятувати життя – їх покликання

     17-го вересня професійне свято відзначають ті, хто носить почесне звання «Рятувальник». Вони – справжні Герої, які першими приходять на допомогу, сміливо та впевнено рятують людей, приборкуючи вогонь, воду, розбираючи завали та долаючи всі перешкоди на своєму шляху. Мужні представники цієї професії з честю виконували свій обов’язок у мирний час, продовжують це робити й у військовий. Вони розуміють, що в їхніх руках найдорожче – людське життя, тому зараз місія рятувальників стала ще відповідальнішою.

     З початком повномасштабної війни росії проти нашої країни українська Державна служба з надзвичайних ситуацій працює у посиленому режимі. Рятувальники щодня, попри прямі загрози, мчать ліквідовувати наслідки ворожих ударів, які спричиняють жахливі руйнування. Вони першими прибувають в епіцентр подій, визволяють людей із небезпеки, рятують їх життя, приборкують полум’я, гідно виконують свій священний обов’язок до кінця.

     В умовах постійного терору з боку російських військ ліквідація наслідків обстрілів та робота з розмінування територій стала для надзвичайників звичною справою, але при цьому дуже небезпечною. Тому, на жаль, не всі повертаються з бойових завдань. Під час війни вже близько півсотні рятувальників загинуло при виконанні службових обов’язків, є важко травмовані і навіть полонені.

     Але попри смертельні ризики, ці хоробрі лицарі розуміють, яка величезна відповідальність покладена на їхні міцні плечі. Діють швидко та рішуче, бо притаманні їм відвага,  самопожертва, високий професіоналізм, загартований дух та витримка – ті якості, які перетворили роботу на покликання. 

     Не лише в День професійного свята, а повсякчас, щиро вдячні Вам, наші безстрашні Герої-рятувальники, за те, що Ви завжди на сторожі нашого спокою. І вдень, і вночі, і у воді, і в огні, під уламками і на висоті – Ви поспішаєте на допомогу, відганяючи страх і ризикуючи власним життям.       

     Шановні наші рятувальники, низький Вам уклін за нелегку і відповідальну працю та щоденний подвиг в ім’я миру і спасіння людського життя! Бажаємо сталевого здоров’я, професійних здобутків, спокійних чергувань, наснаги та витримки. Нехай мир, добробут і злагода супроводжують Вас на роботі і в особистому житті!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11