15 вересня, Дніпропетровщина: вчора ввечері рашисти завдали ударів по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу, а вночі тероризували Нікопольський район

     Масова ракетна атака на Кривий Ріг. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що росіяни ударили по Криворіжжю сімома крилатими ракетами “Кинджал” та “Іскандер” з літаків стратегічної авіації:

      — Поцілили по об’єктах критичної та транспортної інфраструктури. Серйозні пошкодження гідротехнічних споруд. Попередньо, без постраждалих. Усю ніч боролися з наслідками вечірнього ракетного удару і потерпали від нових обстрілів, – констатував посадовець.

     У Кривому Розі приборкували воду, яка розлилася після ракетної атаки по гідротехнічним спорудам міста. Декілька районів міста лишилися без водопостачання. Пошкоджені кілька водоводів. Підтоплені 112 приватних будинків та подвір’їв. Люди евакуйовані. Рівень води на різних ділянках річки Інгулець піднявся від 1 до майже 2 метрів.

     На ранок, за словами посадовця, рівень води в річці Інгулець вдалося знизити вже на 40 сантиметрів, він і надалі продовжує знижуватись. Аварійні служби та рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки руйнацій.

      – Росіяни хочуть нас зламати. Але ми вистоїмо. Росіяни хочуть все зруйнувати. Але ми все відновимо. Працюємо. Все було, є і буде Україна, – запевняє Валентин Резніченко.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Голова облради Микола Лукашук доповнив інформацію стосовно ситуації на Криворіжжі.

     — В результаті ракетного обстрілу Кривого Рогу, було влучання у дамбу Карачунівського водосховища. Основне призначення таких ракет — обхід чи знищення ППО та найважливіших об’єктів, прикритих ними. Це підтверджує, що ворог цілеспрямовано обстрілював критичну інфраструктуру, аби спричинити гуманітарну катастрофу Кривого Рогу. Вночі було організовано 4 пункти збору для евакуації громадян, врятовано 11 людей. Прошу всіх зберігати спокій та запастись терпінням. Ситуація контрольована, наслідки усуваються, всі служби задіяні. Штаб ліквідації продовжує свою роботу. Водопостачання відновлене майже в усьому місті, крім частини центрального міського району. По Криворізькому району водопостачання відсутнє в селах Лозуватській та Софіївський ТГ. Майже 6 тисяч людей лишаються без води. Вирішується питання її підвозу. Хочу заспокоїти людей – вода буде, трохи почекайте. Всі служби над цим працюють.

     Микола Васильович подякував працівникам ДСНС, Криворізького водоканалу та ДП «Кривбаспромводопостачання», робітникам комунальних служб, органам місцевого самоврядування, обласної військовій адміністрації, які задіяні у ліквідації наслідків ракетного удару: “Вони – справжні герої, які міцно тримають свій фронт”.

     Рашисти не полишають у спокої і Нікопольський район.

      — По Нікопольській та Марганецькій громадах було випущено приблизно 50 ракет РСЗВ «Град», також здійснювався обстріл з тяжкої артилерії. Пошкоджена лінія електропостачання, без світла – більше 700 родин. Наслідки обстрілів усуваються. В результаті – пожежа на складі з документами, пошкоджені адмінбудівля, пункт охорони одного з підприємств, санаторій, 10 приватних будинків, газопровід та більше сотні сонячних панелей. Людей не зачепило. Також ворог знову атакував Нікополь дронами-камікадзе зі сторони Енергодару. В інших районах ніч була тихою, – прокоментував Микола Лукашук.

     Жодного окупанта в нашій області немає. Радіаційний фон в нормі. Кордони Дніпропетровщини продовжують охоронятись та контролюватись ЗСУ, звітує голова облради.

      — Російські окупаційні війська підступно гатять по цивільній інфраструктурі, по об‘єктах, що не несуть жодної військової цінності, лишаючи мирних людей без світла та води. Всі ці “напади помсти” – прояв безсилля. І за кожним ракетним ударом слідуватиме розплата. Віримо в ЗСУ та підтримуємо Президента. Перемога – за Україною. Мирного дня, — закликав Микола Васильович.

https://www.facebook.com/nbankr

     На Криворізькому напрямку фронту ситуація повністю контрольована, – з таких слів почав своє ранкове звернення начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул. Він розповів подробиці ліквідації наслідків теракту росії:

      – Вночі була ліквідація величезної аварії, яка сталася через прильоти крилатих ракет орків. Проводився великий перелік заходів, починаючи від двох підривів дамби в районі Чорногорки, щоб збільшити пропускну здатність, закінчуючи великими інженерними роботами. Станом на зараз триває ліквідація аварії, але потік води значно зменшився, і рівень води там, де є підтоплення, вже почав спадати.

     Олександр Юрійович також повідомив про ще одне місце, в яке влучила ворожа ракета:

     – Знайдено ще одне місце влучання крилатої ракети – водогін 600 мм. Серйозна аварія, всю ніч працювали ремонтні бригади. Вже йде ліквідація.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

      Попри всі намагання російських терористів зламати супротив українського народу, вони приречені на поразку. Зруйнували – відбудуємо, розбили – відновимо, але в жодному разі не злякаємось і не відступимо. Продовжуємо міцно тримати стрій та наближати Перемогу України. Кривий Ріг, ми з Вами. Упевнені, що Ви впораєтесь і продовжуватимете стояти непохитною фортецею аж до Переможних залпів!!!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11