200 днів нашої боротьби за волю

11 вересня 2022 року, виповнилось 200 днів з початку повномасштабної війни росії проти України. Протягом цих 200 днів українці живуть трагедіями, сподіваннями і такими важливими для всіх нас Перемогами. Звісно, всім стає важче з кожним днем. Всі ми морально дуже виснажені, іноді навіть здається, що майже зломлені. Але насправді кожен з нас, прокидаючись щоранку, читає новини – і його душа болить, розбиваючись на тисячі уламків. Далі ми збираємося духом, вкотре дякуємо нашим мужнім ЗСУ за новий ранок та продовжуємо жити, працювати, тримати кожен свій фронт та наполегливо рухатися до Перемоги. Давайте разом згадаємо, як Україна прожила ці 200 днів боротьби за незалежність, волю та наше світле майбутнє.
Ми боремося за право на існування!
Президент України Володимир Зеленський записав спеціальне відеозвернення, присвячене боротьбі нашого незламного народу, який прагне відновити свою незалежність та довести всьому світу право на існування:
–  Майже 5 тисяч годин. Майже 300 тисяч хвилин. Майже 20 мільйонів секунд. І рівно стільки ж причин, щоб усім, завдяки кому це можливо, сказати сьогодні «дякую». Мільйони разів. Без жодних «майже». Сказати, що ми віримо в них і нашу Перемогу. Без жодних «майже». У ці 200 днів нам чимало вдалось, але найважливіше, а тому найважче – попереду. І це звернення я хочу присвятити саме тим, хто попереду. І кому зараз найважче, бо вони роблять найважливіше. Це всі Захисники й Захисниці України. Всі, хто мужньо стоїть 200 днів, а тому стоїть і Україна. Сильні, а тому ми – вільні. Незламні, а тому ми – незалежні. Наші бійці, які героїчно стримали ворога, а тепер не стримують себе. І женуть окупанта на півночі, півдні та сході. На всіх напрямках, але рухаючись лише в одному – вперед і до Перемоги.

Здобутки ЗСУ вражають. І це, як би мовити, «ми ще й не починали»!
За словами Президента, за 200 днів повномасштабної війни наші мужні Захисники знищили більше 52 тисяч особового складу ворога, а також чимало техніки:  2 тис. ворожих танків, 4 тис. 500 бойових броньованих машин, понад 1 тис. ворожих артилерійських систем, 250 літаків, 200 гелікоптерів та майже 1 тис. безпілотників, 15 кораблів та катерів, тисячі одиниць іншої ворожої техніки.
Величезним досягненням ЗСУ стало звільнення від рашистської нечисті сотень українських міст та сіл. Так, на початку квітня українські захисники змусили окупантів до «жестів доброї волі» на Київщині, Сумщині та Чернігівщини, звідки рашисти тікали до свого болота. 30 червня Україна повернула під свій контроль острів Зміїний.
Визначною подією стало й те, що влітку в Україну прибули HIMARS – ракетні артилерійські системи залпового вогню з далекобійністю до 500 км. Одним з випадків їхнього застосування стало ураження Антонівського мосту на окупованій Херсонщині, через який російські військові перекидали техніку
Як би не було важко Захисникам України, але вони не лише боронять наші землі, але й відвойовують тимчасово окуповані. Так, 29 серпня в ЗСУ повідомили,  що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області. А за два дні потому британська розвідка поінформувала, що українські військові на півдні країни подекуди відсунули лінію фронту на певну відстань, використовуючи порівняно слабку російську оборону.
Згодом ЗСУ почали контратакувати й на Харківщині. Станом на 9 вересня, у регіоні звільнили понад 30 (!) населених пунктів. Ввечері 10 вересня з’явилося повідомлення про те,  що в результаті активних контрнаступальних дій від початку вересня звільнено вже близько 2 тисячі (!) кілометрів нашої території.

Окрім цього, американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті повідомив, що «Україна в межах свого контрнаступу з 6 вересня змогла звільнити більше територій, ніж російські війська окупували під час всіх своїх наступів із квітня».
Дослідники зазначають, що українські сили у деяких місцях прорвали російські позиції на глибину до 70 кілометрів.
– Контрнаступ у Харківській області розгромив російські сили та зруйнував північний напрямок росії на Донбасі. Агресор не веде контрольованого відходу, а квапливо залишає південний схід Харківської області, щоб уникнути оточення навколо Ізюма, – зазначається у звіті.
Глава нашої держави акцентував на тому, що українські воїни вщент зруйнували плани ворога, при цьому не зламалися самі! А, навпаки, вистояли та зуміли досягти надзвичайно важливих цілей!
Володимир Олександрович пообіцяв, що наші мужні ЗСУ й надалі крок за кроком будуть звільняти рідну землю від окупантів. І невдовзі український прапор замайорить у Херсоні, Бердянську, Мелітополі, Луганську, Горлівці, Єнакієвому, Маріуполі, Донецьку, Ялті, Джанкої, Керчі, Євпаторії та Сімферополі.

Ми разом подолаємо непростий шлях до Перемоги
–  Сьогодні дії наших мужніх Захисників на півночі, півдні та сході України бачать і відзначають усі. Світ – у захваті, ворог – у паніці. Україна пишається вами, вірить у вас, молиться за вас, чекає на вас. Це непростий шлях – до Перемоги. Але ми певні: він вам до снаги. Ви вийдете на наш кордон, на всі його ділянки. Побачите наші рубежі та ворожі спини. Побачите, як сяють очі наших людей і п’яти окупанта. Вони назвуть це «жестами доброї волі». Ми назвемо це Перемогою, – впевнений Володимир Зеленський.    
 
Ми разом з усіма надзвичайно радіємо здобуткам України. Віримо, що вже зовсім скоро на повні груди зможемо вдихнути аромат нашої Перемоги. Раз і назавжди покажемо всьому світу, що українці – нація незламних! Попереду нас чекає тільки щасливе майбутнє під мирним небом Батьківщини!

https://www.pravda.com.ua/news/2022/09/11/7367046/
https://tsn.ua/politika/vi-vidpravlyayete-chortiv-nazad-u-peklo-zvernennya-zelenskogo-pro-200-dniv-viyni-2155435.html
https://chas.news/current/200-dniv-viini-tragedii-peremogi-i-spodivannya-ukraini-u-foto
https://hromadske.ua/posts/ukrayina-za-ostanni-dni-zvilnila-bilshe-teritorij-nizh-rosiya-zmogla-okupuvati-z-kvitnya-isw

 

 

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11