12 вересня, Дніпропетровщина: масовані обстріли області, є загиблі, постраждалі та руйнації

Знову під вогонь потрапили 2 райони. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що рашисти ніяк не вгамуються – продовжують обстріли наших міст та сіл:
– Вночі били з «Ураганів», «Градів» та важкої артилерії по Нікопольському і Криворізькому районах. Нікопольський накрили вогнем тричі. Поцілили по трьох громадах – Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. Обійшлося без загиблих та поранених. Пошкоджені приватні будинки, ліцей та електромережі. Масштаби руйнацій уточнюються. У Криворізькому районі ворог завдав удару по Зеленодольській громаді. Понівечені будинки та газогін. Люди не постраждали. В інших районах області ніч минула спокійно. І на цю хвилину всюди тихо.

рашисти здійснили масований удар. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що вчора Дніпропетровщина пережила надскладний день:
– Ввечері по регіону з акваторії Чорного моря було здійснено масований ракетний удар. За інформацією ПвК «Схід», застосовано 11 ракет, 7 з них було збито над Дніпропетровщиною та 2 – над Полтавщиною. Внаслідок удару частково зникло світло у Синельниківському, Павлоградському, Новомосковському районах. Нині електропостачання відновлено на 100%.
Посадовець додав, що внаслідок вчорашнього нічного «прильоту» в центр Дніпра пошкоджено 15 об’єктів, 33 житлових будинки, 4 адмінустанови, 11 автівок, торгівельний та бізнес-центри, котельню. Під час обстрілів постраждало троє людей: 37-річна жінка та 27- та 72-річні чоловіки. Останній ушпиталений у тяжкому стані.
Окрім того, за словами Миколи Васильовича, вчора ввечері з «Ураганів» ворог обстріляв Синельниківський район. За попередньою інформацією, двоє людей загинуло, одну 19-річну дівчину поранено. Інформація щодо наслідків уточнюється.
Щодо радіаційного фону в області, то він знаходиться в межах норми.
Щодо обстрілів Дніпра та Дніпропетровської області. Це помста окупантів за дії наших героїчних ЗСУ та справжній акт терору проти цивільного населення. Такий, як рівно 21 рік тому скоїли екстремісти «Аль-Каїди» в США. З метою тиску на Президента та ЗСУ, росіяни продовжують тероризувати мирне населення. лавров почав змінювати риторику, розуміючи програш, й на весь світ наголосив, що рф готова до перемовин з Україною. Але з терористами перемовин не ведуть. Спочатку – повернення українських територій та Криму. Повне повернення. Підтримуємо ЗСУ. Віримо в себе, в українську націю та нашого Президента, – закликав Микола Лукашук.

Нікополь пережив ніч обстрілів. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вночі місто було обстріляне, але, дякувати Богу, без постраждалих та руйнувань:
– Інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі. Ми продовжуємо роботу з ліквідації наслідків обстрілів. Фронт робіт надзвичайно великий, тому, якщо у вас є можливість допомогти сусіду або другу, будь ласка, зробіть це. Хочу побажати вам доброго робочого дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна!

Наші Захисники ліквідували ракету. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що вночі ординці обстріляли місто Нікополь та населені пункти Червоногригорівської і Марганецької ТГ. Били з РСЗВ «Град» та важкої артилерії. Є пошкодження житлових будинків, господарчих споруд та ліній електропередач. Масштаби руйнувань зараз з’ясовуються.
Посадовець додав, що вчора ввечері на території району працювала система ППО. Наші Захисники збили ворожу ракету.

Тримаємося, щодня наближаючи Перемогу! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  доповів, що за даними Генштабу ЗСУ та ОК «Південь» на Криворізькому напрямку фронту продовжуються позиційні бої, внаслідок яких відбувається просування наших військ та закріплення територій:
– Ворог надає перевагу контрбатарейній боротьбі, намагаючись уникнути прямого зіткнення. Зазнає втрат і відступає. Завдяки майстерності наших льотчиків та ракетно-артилерійських підрозділів дуже серйозно порушена логістика щодо поповнення боєкомплекту та палива. Практично всі переправи через річки Дніпро та Інгулець перебувають під вогневим контролем ЗСУ. За інформацією ОК «Південь», вчора було знищено ще один склад боєприпасів ворога в Бериславському районі Херсонської області. Окрім того, завдяки ефективним діям наших військ щодо порушення логістики ворога, який не здатний у колишніх обсягах підвозити боєкомплект, значно скоротилася кількість обстрілів по прифронтових громадах. Якщо раніше ворог завдавав ударів переважно вночі, то ось уже вісім ночей поспіль по нашому Криворізькому району ударів не було. Але орки все ж таки намагаються продовжувати тактику терору.
Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Всі органи влади діють злагоджено та ефективно. Забезпечено роботу інфраструктури міста, всіх комунальних підприємств, медичних та соціальних установ.
Разом з військовими триває будівництво захисних споруд на всіх лініях оборони, у тому числі в сусідніх Херсонській та Миколаївській областях. Також триває надання допомоги військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Це сотні найменувань – від квадрокоптерів, приладів нічного бачення, обмундирування, спеціальних засобів зв’язку, автотехніки до будівельних матеріалів та багато чого іншого.
– Шановні земляки! Ще раз хочу подякувати всім, хто своєю працею, кожен на своєму місці, наближає нашу Перемогу. Вона не настане завтра і вона не буде легкою. Але вона обов’язково буде, для нас це Народна війна. А наш народ не можна Перемогти. Як і раніше, дотримуємося спокою та витримки, всіх правил військового стану та, особливо, повітряної тривоги. Віримо у Збройні Сили України та нашу Перемогу! – акцентував Олександр Вілкул.
 
Віримо, що зуміємо вистояти та Перемогти! Разом відновимо мир на рідній землі!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11