10 вересня, Дніпропетровщина: рашисти «привітали» Дніпро з Днем міста, зачепили і ще два райони області

Ворог всю ніч атакував регіон. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що Дніпропетровщина пережила ще одну ніч нескінченних тривог:
–  Росіяни атакували одразу три райони області –  Дніпровський, Нікопольський та Синельниківський. На Дніпровський скерували дві крилаті ракети. Одну наша ППО збила. Інша влучила в об’єкти промислової інфраструктури. Там зайнялися виробничі будівлі, склади та обладнання. Рятувальники вже приборкали полум’я. Люди, на щастя,  не постраждали. Нікопольський район окупант накрив вогнем двічі. По Нікополю та Марганецькій громаді гатила ворожа важка артилерія. Людей не зачепило. По Синельниківському району на ранок ударили кілька російських ракет. Люди неушкоджені. Понівечено місцеве фермерське господарство.

Рашисти не припиняють обстріли мирних громад. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що вночі рашисти скерували на Дніпро ракети класу Х-59. Наші сили ППО збили одну з них над Синельниківським районом. Інша ж влучила у виробниче підприємство та склад. Внаслідок удару пошкоджено 5 ангарів та залізобетонну споруду.
–  А ось Синельниківський район орки обстріляли ракетами «С-300». Їх було випущено по фермерському господарству у громаді, яка межує з Донецькою та Запорізькою областями, де нині тривають активні бойові дії. Обсяг руйнування з‘ясовується, – зазначив посадовець.
Микола Лукашук впевнений, що ворог навмисно б’є по цивільних об’єктах з метою створення хаосу та терору, розпалення паніки серед мирного населення.
Посадовець додав, що радіаційний фон в регіоні залишається в межах норми.
Щодо чисельності внутрішньо переміщених осіб в області, то вона постійно зростає:
–  За тиждень кількість переселенців збільшилась на 5 тисяч. Нині в регіоні – 329 тисяч ВПО. Найбільше – в Дніпрі та Кривому Розі.
Микола Васильович розповів і про те, що з початку війни піротехніками ДСНС в області виявлено та знешкоджено понад 4,5 тисячі сучасних боєприпасів. Лише за вчорашній день знищено 73 одиниць:
 –  Звертаю увагу громадян: якщо бачите уламки ракети чи боєприпасів, не чіпайте їх. Одразу повідомляйте про знахідку ДСНС чи поліцію.

Все буде Україна! Мер Нікополя Олександр Саюк акцентував на тому, що триває робота з ліквідації наслідків обстрілів. Інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.
–  Хочу побажати вам гарних вихідних. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна!

Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що техніки і живої сили окупантів на території немає та побажав всім гарного дня.

Ситуація – під контролем. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  доповів, що по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:
–  За інформацією Оперативного Командування «Південь», Сили оборони продовжують ведення активних дій на Херсонському напрямку. Тривають бої з метою покращення положення по лінії фронту. Основні зусилля ворог зосередив на утриманні займаних рубежів. Силами ЗСУ знищено 2 склади боєприпасів у Бериславському районі. Мости та переправи продовжують перебувати під щільним вогневим контролем наших бійців, без можливості використання їх ворогом.
Генеральний Штаб зазначає, що протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила низку ударів, в ході яких знищено бойову техніку, засоби протиповітряної оборони та значну кількість живої сили в опорних пунктах.
За словами посадовця, в окремих районах Херсонської області підрозділи збройних сил російської федерації переходять до тактики терористичних дій стосовно місцевих мирних мешканців. Так, за наявною інформацією, в населеному пункті Велика Олександрівка окупанти використовують місцеве населення у якості «живого щита». Селище закрите на в’їзд та виїзд. Також орки продовжують обстріли мирних громад, зокрема, в районах населених пунктів Архангельське, Нововознесенське, Ольгине та інших.
Щодо Кривого Рогу – вся інфраструктура, комунальні служби, медична сфера та соціальні установи працюють. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ.
 
Віримо тільки у наші ЗСУ та Перемогу! Разом наближаємо цей визначний день! Бажаємо всім гарних мирних вихідних! Проведіть їх у колі родини та друзів, у теплій і безпечній атмосфері!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11