Новини Дніпропетровщини, 9 вересня: Нікополь втратив двох Героїв та знову був обстріляний ворогом…

Нічний обстріл Нікополя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч у регіоні минула з однією тривогою та одним обстрілом:

Російські окупаційні війська вкотре накрили вогнем Нікопольський район. Скерували на нього свою важку артилерію. На щастя, люди не постраждали. В результаті обстрілу понівечені дачні будинки та господарські споруди. Інформація стосовно руйнацій уточнюється. У інших районах області вночі минулося без ворожих атак і на цю хвилину спокійно.

Слава нашим силам ППО! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що вчора опівдні ворог гатив з «Ураганів» по Зеленодольській громаді. Дякувати Богу, минулося без жертв та руйнувань.

А вже ввечері на підльоті до Кривого Рогу українські сили протиповітряної оборони збили крилату ракету Х-59:

Це високоточна авіаційна ракета середнього радіуса дії, яка призначена для знищення цілей на землі, воді й у заглибинах. За інформацією оперативного угруповання військ «Каховка», її випустив винищувач Су-35 з напрямку Азовського моря. Уламки пошкодили вікна у будинках в громаді та утворили вирви. Люди не ушкоджені. Хочу акцентувати на тому, що крилата ракета одна з найскладніших повітряних цілей. Вона летить низько та майже непомітна на радарах. Однак у майстерності й професіоналізмі наших військ ППО ми сьогодні вчергове мали змогу переконатись. Дякуємо Захисникам! Але вкотре хочу нагадати: чуєте сигнал тривоги обов’язково всі в укриття!

Окрім того, окупанти обстрілювали Нікопольський район. Постраждалих немає.

Микола Лукашук акцентував на тому, що кордони Дніпропетровщини надійно охороняють та контролюють Збройні Сили України. За звітом ДСНС, в області перевищення радіаційного фону не зафіксовано. Показники в межах норми.

Перемога неодмінно буде за нами! – впевнений посадовець.

Гуртуємося заради Перемоги! Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що вночі орки обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії:

На даний момент перелік пошкоджених об’єктів уточнюється. Але, можна сказати, що місто не зазнало суттєвих руйнувань.

Євген Вячеславович подякував ЗСУ та іншим формуванням, а також приватним особам, які продовжують захищати Нікопольщину та наближати день нашої Перемоги над ворогом.

Нікополь у жалобі. Мер м.Нікополь Олександр Саюк повідомив, що сьогодні місто буде прощатися з двома земляками – РИКУНОМ Олександром Івановичем та РОДІМКІНИМ Дмитром Вікторовичем.

Старший солдат 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Рикун Олександр, виявивши стійкість та мужність, героїчно загинув 6 вересня, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави від російських окупантів. Герою було 33 роки…

4 вересня пішов з життя ветеран війни, старший лейтенант 25-ї бригади транспортної авіації, 28-річний Родімкін Дмитро.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших земляків! Вічна пам’ять і шана Героям! відзначив очільник Нікополя.

Місто-фортеця працює на Перемогу. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається стабільно напруженою, динамічною у розвитку, але контрольованою Збройними Силами України:

Наші військові успішно виконують всі розпорядження, бойовий дух частин надзвичайно високий. За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші воїни продовжують позиційні бої, покращуючи своє положення, та не допускають просування ворога. В результаті успішних дій наших сил, ворожі підрозділи мають суттєві проблеми з логістичним забезпеченням на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Також триває розмінування територій Криворізького району від ворожих боєприпасів. Буквально вчора у селі Мар’янське саперами було виявлено та знищено одразу 32 бойові елементи від «Ураганів».

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю стабільна, контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. У штатному режимі працюють всі органи влади, комунальні підприємства, соціальні установи, міський комунальний транспорт.

Вже майже 200 днів йде повномасштабна війна. Всі ці дні наше місто-фортеця працює на Перемогу. І ми будемо працювати, поки вона не прийде. Так, у ворога залишається ще багато ракет, якими він підло обстрілює здалеку мирні міста України. Але нас не залякати і не зломити. Тому що у нас війна Народна. І всі разом ми об’єднали зусилля для того, щоб ворог був вигнаний з усієї території України, – зазначив Олександр Вілкул.

Ми вкотре акцентуємо на тому, що надзвичайно віримо у наші ЗСУ, молимося за кожного з них та знаємо, що Перемога однозначно буде за нами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11