У місті відбудуться тренування з евакуації населення

     За інформацією виконкому Покровської міської ради, 13-го вересня на території нашої громади пройдуть спеціальні тренування. На них практично відпрацьовуватимуть заходи з евакуації населення у разі виникнення надзвичайної ситуації. Одразу хочемо попередити здивування, паніку і Ваше наступне запитання на кшталт «що вже трапилось?»… Нічого не сталося! В нашому місті ситуація контрольована, ворога поблизу території громади немає, радіаційний фон у межах норми. Що ж тоді послужило причиною та метою для таких навчань – читайте далі.

            З початку серпня окупанти періодично обстрілюють захоплену ними Запорізьку атомну електростанцію та прилеглу територію Енергодару. Наслідки такої поведінки російських військових непередбачувані, тому потрібно бути готовими до будь-якого розвитку подій. Задля цього у Покрові будуть проведенні навчання із залученням відповідальних відомств та жителів.

Метою таких заходів є відпрацювання злагодженості та чіткого порядку дій екстрених служб, а для цивільного населення – навичок з евакуації, які допоможуть зорієнтуватися в нестандартній ситуації.

            До тренувань будуть залучені підрозділи ДСНС, співробітники Національної поліції, Екстреної медичної допомоги, працівники бюджетної сфери, мешканці міста. Використовуватимуться спеціальні засоби захисту і техніка.

            Ще раз хочемо наголосити, що подібні навчання – це не привід панікувати! Вони проходять по всій Україні. На всяк випадок ми повинні бути готові захистити себе від небезпеки, адже війна досі триває. Але віримо, що на практиці нам не доведеться застосовувати отримані навички з евакуації.

З офіційних джерел за посиланням:

https://pkrv.dp.gov.ua/news/do-uvagu-meshkanciv-gromaduvidbudutsya-trenuvalni-zahodu-               8048?fbclid=IwAR0Ux7BnhZ1xqCYwDp4ykyzxi5GFWncDA1lmhphPmBWUS_-s-sFjQx1aUoM

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11