Українські ППО – найкращі в світі

Наша система протиповітряної оборони (ППО) – унікальна і така єдина у світі, –зазначив речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
Він також додав, що Україна воює з рф старими радянськими засобами, використовуючи різні тактичні прийоми. Захисники неба створили чимало візуальних постів спостереження за літаючими об’єктами. Наші ЗСУ навчилися перехоплювати ворожі ракети та винищувачі завдяки вмілому використанню ракетно-зенітних комплексів.
Разом з тим, посадовець зазначив, що українську ППО треба посилювати новими сучасними засобами озброєння:
– Нам потрібні NASAMS та IRIS-T. NASAMS – це пересувний норвезький зенітний ракетний комплекс, призначений для боротьби з аеродинамічними цілями, що маневрують, на малих і середніх висотах. IRIS-T – ракета класу «повітря-повітря» малої дальності, оснащена інфрачервоною головкою самонаведення, що охолоджується. Україна зовсім скоро вперше отримає ракетно-зенітні комплекси від західних партнерів, які, за словами їх виробників, «зможуть збивати навіть ворожі «Іскандери». Наші Захисники вже зараз успішно збивають «Калібри», Х-101, X-555. Плюс, вдається збивати керовані авіаційні ракети Х-59. Тобто той різновид ракет, які летять зі швидкістю приблизно 900 км/год – це найбільш прийнятна ціль для тих засобів, які ми маємо. Інші ракети – наприклад, Х-22, Х-31, «Онікс», а також ракети оперативно-тактичних комплексів «Іскандер» наші засоби не можуть ефективно збивати. Справа у тому, що українській системі ППО складно їх перехоплювати через велику швидкість, яка досягає понад 3 тисячі км/год. Тому ми чекаємо на сучасні засоби протиповітряної оборони від західних партнерів. Впевнені, що вони допоможуть нашим військовим ефективно вражати повітряні цілі, тим самим берегти Україну від ворожих авіаударів, – акцентував Юрій Ігнат.
Слід додати, що за статистикою на сьогоднішній день протиповітряна оборона України збиває від 50 до 70% російських ракет. Маємо надію на те, що західне озброєння допоможе нашим ЗСУ підвищити кількість збитих ворожих цілей, що стане черговим кроком до нашої Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11