7 вересня, Дніпропетровщина: Нікопольський район знову не спав…

Рашисти обстріляли Нікопольщину. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч для регіону минула з однією тривогою та двома обстрілами:

Ворог тримав під прицілом Нікопольський район. Накривав його з «Градів», мінометів та важкої артилерії. Ударив по Нікополю та Марганецькій громаді. На щастя, минулося без загиблих та поранених. Масштаби руйнацій наразі з’ясовуються.

Посадовець акцентував на тому, що вночі вогнеборці нарешті приборкали пожежу на нафтобазі у Кривому Розі, що сталася після удару російської ракети. З полум’ям боролися понад 16 годин.

Щодо ситуації в інших районах області, то там ніч минула спокійно, на ранок все нормально.

Окрім того, Валентин Михайлович поділився доброю ранковою новиною від наших військових, зазначивши, що силами повітряного командування «Схід» над Синельниківським районом було збито рашистський безпілотник-розвідник.

Регіон піддається ракетним та артилерійським атакам. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук надав інформацію про вчорашні події:

Дніпропетровщина мужньо витримала ракетний напад ворога. ЗСУ, рятувальники, поліція – всі спрацювали як одна велика команда. Так само злагоджено ми виграємо цю кляту війну.

Через ракетний удар у Кривому Розі виникла масштабна пожежа на нафтобазі. Знищені резервуари з паливом. Дякувати Богові, люди не постраждали. За інформацією ПвК «Південь», літаки ТУ-95, знаходячись у районі Каспійського моря, спрямували 6 ракет на Україну. Більша частина з них була збита ще на Півдні нашої держави. Уламки однієї збитої ракети було виявлено поблизу відвалів Інгулецького ГЗК. Тут теж без жертв.

Микола Васильович додав, що вчора ввечері російські окупаційні війська вдарили по Марганцю. Інформація щодо руйнувань з‘ясовується, попередньо минулося без жертв.

В інших районах Дніпропетровщини день минув тихо. Кордони області під надійним захистом.

За інформацією ДСНС, на території Дніпропетровської області перевищення радіаційного фону не зафіксовано, – акцентував Микола Лукашук.

Він закликав підтримувати наші Збройні сили та вірити у Президента, разом прямуючи до Перемоги!

Район знову потрапив під обстріли. На щастя, без жертв. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що вночі ворог здійснив два обстріли з використанням РСЗВ та ствольної артилерії. Атакам були піддані місто Нікополь та село Іллінка.

За словами посадовця, масштаби пошкоджень з’ясовують. За попередньою інформацією, вони несуттєві. Постраждалих та загиблих, на щастя, немає.

Щодо ситуації на інших територіях району, то ніч там минула без надзвичайних ситуацій.

Місто живе і вірить у краще. Мер м.Нікополь Олександр Саюк доповів про те, що ніч минула в тривогах, були обстріли прибережної території. На щастя, минулося без руйнувань та постраждалих.

Ми продовжуємо ліквідовувати наслідки обстрілів, допомагати нікопольцям. Інфраструктура та комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі, – зазначив очільник Нікополя.

Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул, перш за все, подякував рятувальникам, які приборкували масштабну пожежу на нафтобазі, що виникла після влучання в неї ворожої ракети. Посадовець відзначив, що їхня робота надзвичайно складна та небезпечна. І виконали вони її на відмінно.

Щодо обстановки на фронті, то, за словами посадовця, оперативна ситуація на Криворізькому напрямку напружена та динамічна, але повністю контролюється ЗСУ:

Завдяки відвазі та майстерності наших військових, окупанти зазнають значних втрат у живій силі та техніці. За даними Оперативного Командування «Південь», завдано 18 ударів по позиціях, шляхах підвезення боєприпасів, командних та опорних пунктах ворога. В районі Високопілля ворог намагався продовжити розвідувальну діяльність за допомогою БПЛА «Орлан-10», але безпілотник знищено.

Що стосується Криворізького району, то вночі і вдень по його території обстрілів не було.

У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією і ЗСУ. В місті функціонують усі органи влади, громадський транспорт, працюють магазини, лікарні, комунальні підприємства та соціальні установи.

Місцева влада продовжує евакуацію мешканців раніше окупованих територій Херсонщини:

За минулий день евакуйовано 24 літні людини. Двоє з них знаходяться у лікарні, їм надається необхідна медична допомога. Шестеро людей оселилися у родичів, решта – розміщені в спеціально підготовлених місцях компактного проживання. Їм забезпечений необхідний догляд.

Наостанок Олександр Вілкул акцентував на тому, що ракетні обстріли мирних міст України ворог продовжує постійно. Тому всі повинні дотримуйтесь правил повітряної тривоги:

Перебувайте в укриттях до закінчення тривоги. Якщо залишилися вдома – обов’язково дотримуйтесь правила двох стін.

Давайте дослухаємось до порад посадовців, і не будемо нехтувати правилами безпеки під час воєнного стану. Так, війна триває вже більше півроку, так, ми втомилися і звикли, але саме на це і розраховує ворог – на те, що українці нарешті здадуться. Не дочекається!!! Ми – Сильні, ми – Вільні, а наша країна – Незалежна! Тому ніхто не має права зазіхати на цілісність її кордонів, нищити населені пункти, кривдити і вбивати людей. Наші мужні хлопці з ЗСУ щодня роблять все можливе, щоб припинити це несамовите зло. Натомість завдання всіх українців – підтримувати Захисників, тримати стрій і продовжувати разом рухатись до Перемоги України над російськими загарбниками!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11