Євген Євтушенко розповів про загальну ситуацію в регіоні і дав декілька порад стосовно підготовки до холодної пори

Перш за все, керівник Нікопольської районної військової адміністрації (РВА) Євген Євтушенко відзначив, що майже 2 місяці тому окупанти почали обстрілювати Нікопольську громаду та населені пункти, розташовані вздовж берегової лінії Каховського водосховища:

На цих територіях проживає близько 40% мешканців нашого району. Там люди дуже сильно потерпають від ворожих обстрілів. Кричущість ситуації, яка склалася, полягає в тому, що окупанти обстрілюють з «Градів», важких артилерійських систем калібру 152 мм мирне населення, житлові квартали, бібліотеки, спортивні школи, тобто об’єкти, які не мають жодного відношення до військових. Ці злочинні дії рашистів можна назвати не інакше, як терором. Окупанти вдаються до цього, щоб розповсюджувати фейки, чинити розкол суспільства в питаннях оборони та захисту.

.

айон активно готується до зими

Як розказав Євген Вячеславович, готуючись до зими та опалювального сезону, районна адміністрація провела роботу з переходу на альтернативні джерела, а саме пелетне та електроопалення.

В нашій області проводилася системна робота по відмові від природного газу – це основне джерело, яке може бути під питанням цього року. Ми всі допускаємо варіант, що взимку буде важко опалювати та утримувати комунальний фонд. Але, попри це, лікарні та інші соціально важливі заклади, будуть працювати та опалюватися, – акцентував очільник РВА.

А ось мешканцям, які не виїхали і планують зимувати вдома, він надав декілька порад стосовно майбутнього холодного сезону.

Перша полягає у тому, що людям слід придбати теплі речі. Ще одна порада – розпочати формувати певний запас продуктів довготривалого зберігання: крупи, олія, консерви. Щодо останнього, то тут велику допомогу надають волонтерські та благодійні фонди, які працюють на території району і спрямовують всі зусилля на те, аби люди бути забезпечені продуктами протягом всієї зими.

Мешканці Нікопольщини мають змогу добровільно евакуюватися

Не оминув Євген Євтушенко і теми евакуації. За словами очільника РВА, наразі триває добровільна евакуація з Нікопольського району та прибережних територій. Він також додав, що вже неодноразово наголошував на необхідності виїзду жінок, дітей, літніх людей та тих, хто хворіє. А ось чоловіки, як наголосив посадовець, мають залишитися і стати на захист рідної землі.

Захист свого району – це не тільки військова складова. Це – допомога у розбиранні завалів, роздача волонтерської допомоги, заготівля дров – багато речей, де потрібна сила та руки. Ми повинні залишатися всі разом і допомагати один одному. Тільки так ми зможемо вистояти та наблизити таку жадану Перемогу! – підсумував посадовець.

Ми цілком підтримуємо поради очільника району та віримо, що зможемо пережити цей складний етап. Для цього треба гуртуватися навколо спільної мети, обов’язково допомагати один одному та ані на мить не втрачати віри у Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11