5 вересня, Дніпропетровщина: Нікополь знову піддався ворожим артударам, а на Криворіжжі знайшли уламки ракет

Нікополь продовжує потерпати від рук окупантів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що рашисти не припиняють терору наших мирних міст і сіл:

Вночі під російським вогнем вкотре опинився Нікопольський район. Його двічі обстріляли з важкої артилерії. Дякувати Богу, люди не постраждали. У Нікополі пошкоджені до десяти приватних будинків та багатоповерхівка. Обстрілом понівечені 9 будівель міста, серед них гімназія, дитячо-юнацька спортивна школа, магазин та кафе. Обірвало і кілька ліній електропередач – фахівці їх уже полагодили. В інших районах області ніч з сиренами, проте минулося без атак. І на цю хвилину спокійно.

Правила, які рятують життя. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчорашній день в регіоні минув тихо та додав, що обстрілів на території Дніпропетровщини зафіксовано не було.

Як зазначив посадовець, у Криворізькому районі виявлені уламки ракет. Одна з яких – на городі приватного будинку:

Не втомлююсь нагадувати: уламки ракет та боєприпасів чіпати не можна. Знайшли — повідомте поліцію чи державну службу з надзвичайних ситуацій.

За словами Миколи Лукашука, радіаційний фон на Дніпропетровщині був і лишається в нормі.

Щодо кордонів Дніпропетровщини, то вони всі знаходяться під повним контролем ЗСУ.

Микола Васильович додав, що «державний прапор повертається на південь України. Селище Високопілля Бериславського району Херсонської області знову під синьо-жовтим стягом!»

Віримо у ЗСУ та Президента! Слава українській нації! Слава Україні! Разом Переможемо!!! впевнений очільник облради.

Наші ЗСУ – найкращі в світі. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів про те, що ЗСУ успішно відпрацювали цієї ночі:

На нашому березі працювали каси по видачі оркам квитків на концерт кобзона. Все, що ви чули в місті та над ним, – результат роботи ЗСУ по захисту прибережних територій.

Ситуація під контролем, ЗСУ мають успіхи. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул поінформував про те, що весь минулий тиждень ситуація по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку була напруженою, динамічною, але її розвиток перебував та перебуває під повним контролем Збройних Сил України:

За інформацією Генерального штабу ЗСУ та Оперативного командування «Південь», наші війська завдають точних ударів по складах боєприпасів, радіо-електронних станціях, засобах протиповітряної оборони, командно-спостережним пунктам та скупченням живої сили і техніки ворога. Завдяки майстерності наших військових льотчиків та ракетно-артилерійських підрозділів дуже серйозно порушена логістика рашистів, що значно ускладнює поповнення боєкомплектами та паливно-мастильними матеріалами. Практично всі переправи через річки Дніпро та Інгулець перебувають під вогневим контролем ЗСУ.

Олександр Юрійович додав, що за вчорашній день, згідно з офіційною інформацією, завдано 24 удари по опорних пунктах, районах зосередження живої сили та техніки орків, командних пунктах та транспортних шляхах. Окрім того, тривають заходи зі знищення запасів та резервів окупантів, ураження пунктів управління. Ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці:

Зазнаючи втрат і не маючи успіхів у відкритому протистоянні з нашими героїчними військами, рашисти продовжують злочинну тактику терору мирних громад та населення. Окупанти завдають ударів з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, авіації по житлових будинках, школах, лікувальних закладах та інших абсолютно мирних об’єктах. Чисельність таких обстрілів у порівнянні з минулими тижнями знизилася, оскільки внаслідок дій наших військ у ворога є суттєві проблеми з логістикою підвезенням боєкомплектів.

Щодо обстановки у самому Кривому Розі, то вона повністю стабільна і перебуває під контролем військової адміністрації міста та ЗСУ. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, міського транспорту, комунальних підприємств, медичних та соціальних установ. Усі органи влади чітко та злагоджено виконують свої функції. Триває зміцнення оборони міста на всіх лініях захисту. Також надається дуже серйозна допомога нашим частинам у матеріально-технічному забезпеченні.

Наше місто-фортеця живе та працює. Хочу подякувати всім нашим солдатам і офіцерам за мужність і героїзм, які ви демонструєте щодня на передовій. Також висловлюю слова вдячності всім криворіжцям, які сьогодні разом з нами, кожен на своєму місці, працює на Перемогу. Вона обов’язково буде, як би сьогодні не було тяжко. Ворог буде розбитий та вигнаний з усієї території нашої України. Як і раніше, зберігаємо спокій і витримку, правила воєнного стану та повітряної тривоги. Дисципліна – це зараз також дуже важливо. Віримо у наші героїчні Збройні Сили та нашу Перемогу! – підсумував Олександр Вілкул.

Як бачимо, наші ЗСУ дійсно роблять все та навіть більше для того, щоб вигнати ворога з рідної землі. Дякуємо їм та бажаємо кожному янгола-охоронця! Віримо, що разом у нас все вийде і ми вже зовсім скоро здобудемо Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11