3 вересня, Дніпропетровщина: рашисти атакували регіон крилатими ракетами, «Градами» та артилерією, але наші ППО спрацювали на відмінно

Ворог вночі знову атакував регіон. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч була дуже гучною:
– Рашисти атакували область крилатими ракетами, «Градами» та важкою артилерією… У Дніпровському районі наші військові збили всі 5 російських ракет, які ворог скерував на Дніпро. Падіння уламків спричинило кілька пожеж. Полум’я вогнеборці вгамували. На щастя, ніхто не постраждав. По Нікопольському району завдали ударів російські «Гради» та важка артилерія. Минулося без загиблих та поранених. У Нікополі без руйнацій. У Марганці понівечені кілька будинків, господарських споруд, автівок та газогонів. У Криворізькому районі під ворожий вогонь потрапила Широківська громада. Є руйнування приватних будинків. Люди неушкоджені.

Регіон продовжує приймати переселенців. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав інформацію по вчорашньому дню, зазначивши, що ворог вчергове перевіряє нас на міцність:
– Протягом п’ятниці російські окупаційні війська завдали удару по Криворізькому та Синельниківському районах. Під пострілами ворога опинилось с. Велика Костромка. Там пошкоджено житловий будинок та лінія електропередач. Потерпілих серед мирного населення немає. У Великомихайлівській громаді через обстріли сталася пожежа у лісі. Вигоріло 4 гектари території. На місці виявлено 30 вирв та уламки боєприпасу. Нині займання ліквідоване, люди не постраждали.
Посадовець висловив подяку працівникам ДСНС області за їхню сумлінну роботу, акцентувавши, що протягом тижня вони здійснили 28 виїздів та знищили 105 боєприпасів.
Микола Лукашук наголосив, що радіаційний фон в області –  в межах норми.
Також  очільник облради надав інформацію щодо внутрішньо переміщених осіб (ВПО):
– На початку тижня на Дніпропетровщині перебувало 319 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Нині –  324 тисячі. З них 76,9 тисяч – діти. Найбільше ВПО проживає у Дніпрі, Кривому Розі та Кам‘янському.

Місто продовжує працювати на Перемогу. Мер Нікополя Олександр Саюк  повідомив, що ніч минула в тривогах, були зафіксовані обстріли Нікопольського району.
–  По місту без надзвичайних ситуацій. Руйнувань та постраждалих немає. Міська влада продовжує ліквідовувати наслідки попередніх обстрілів. Інфраструктура, комунальні підприємства працюють у штатному режимі, – наголосив очільник Нікополя.

Всім важко, але ми тримаємося. Мер міста Покров Олександр Шаповал зазначив, що ми пережили ще один непростий тиждень війни:
–  Окупанти не припиняють терору Нікопольського району. Б’ють по цивільним об’єктам, житловим мікрорайонам.
Попри такі складні умови, у дітей розпочався новий навчальний рік. Щодо Покрова, то з міркувань безпеки школярі будуть навчатися в онлайн-форматі.
–  Це буде важкий рік в умовах війни, але ми здолаємо будь-які труднощі. Вдячний батькам, вчителям за підтримку, співпрацю та розуміння, – підкреслив Олександр Миколайович.
Щодо ситуації у Покрові, то вона контрольована. Всі служби функціонують, необхідні послуги надаються. Місто приймає та підтримує переселенців.
–  Підтримуємо Захисників. Віримо в Перемогу! – закликав Олександр Шаповал

Наші ЗСУ – найкращі. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  доповів, що  по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України. Бойовий дух всіх військових частин високий, вони діють злагоджено та ефективно. Генеральний штаб ЗСУ зазначає, що орки концентруються на обороні раніше зайнятих ліній та позицій:
–  За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші Захисники продовжують вести позиційні бої з метою покращення положення по лінії фронту. Здійснюють вогневе ураження з метою попередження введення в бій резервів ворога, порушення його системи управління військами. Суттєво призупинена логістика рашистів щодо забезпечення боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. Авіація Повітряних Сил спільно з армійською авіацією Сухопутних військ ЗСУ продовжує нанесення ударів по критично важливим об’єктам, скупченню живої сили та військової техніки, пунктам управління, складам з боєприпасами та пальним. Збройні Сили України успішно відбили спробу наступу неподалік Високопілля та Потьомкіного.
Як акцентував посадовець, триває розмінування території Криворізького району. Буквально за вчорашній день у Зеленодольській громаді рятівники разом з військовими саперами знешкодили ще 30 касетних бойових елементів від ворожої РСЗВ «Ураган».
Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. У місті забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

Продовжуємо вірити у наших мужніх ЗСУ, міцно тримати тил та наближати спільну Перемогу! Спробуйте у вихідні дні хоча б на лічені години відволіктись від війни. Проведіть час з рідними та близькими, приготуйте щось смачненьке, подивіться цікавий фільм разом. Тепло і позитивні емоції – це наразі цілющий еліксир, який допомагає рухатись вперед.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11