2 вересня, новини Дніпропетровщини: Нікопольщина знову потрапила під ворожий вогонь – є руйнування та постраждалий

Регіон потерпає від обстрілів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що вночі ворог вкотре атакував нашу область:

Рашисти вдарили з «Градів» по Нікопольському району. У Червоногригорівській громаді поранений 56-річний чоловік. Він намагався врятуватися від обстрілів – їхав з села. Та ворожий снаряд поцілив поряд з машиною. Наразі він знаходиться у лікарні. Медики оцінюють його стан як середньої тяжкості. Від російської атаки постраждали два села Червоногригорівської громади. Там один будинок повністю знищений, шістнадцять – понівечені. Обстрілом зачепило приміщення місцевого ліцею, автівки, газогони та лінії електропередач. Без світла залишилися понад 2 тис. людей, без водопостачання – майже 5 тис. На місці вже працюють аварійні бригади. В інших районах області ніч без «прильотів» і на цю хвилину спокійно.

Попри всі випробування, віримо у ЗСУ! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук надав інформацію про те, що протягом вчорашнього дня ворог неодноразово бив по Нікопольському району. Під обстрілами були Нікопольська, Марганецька, Мирівська, Червоногригорівська громади:

За уточненими даними, внаслідок дій окупаційних військ рф, в Червоногригорівській ТГ пошкоджено півсотні приватних будинків, понад три десятки господарчих споруд, з десяток об‘єктів, серед яких – магазини, ліцей, селищна рада, амбулаторія. Також газогони та лінія електропередач.

Попри це, посадовець радить не втрачати надії на краще:

В України – найпотужніші ЗСУ, сильний Президент і мільйони патріотів, які готові допомагати державі стільки, скільки буде потрібно. Покладаємося на наших захисників і продовжуємо робити свою справу задля спільної мети, задля миру та Перемоги.

Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що вночі обстрілам піддалися прибережні села Червоногригорівської територіальної громади. На мирних мешканців окупанти скерували близько 30 реактивних боєприпасів, які влучали у житлові будинки.

Євген Вячеславович прокоментував, що приїзд МАГАТЕ не заспокоїв ординців. Він впевнений, що заспокоїти їх можуть лише наші ЗСУ:

Тому не втрачаємо надію та віримо у нашу Перемогу!

Місто тримає стрій. Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що ніч минула з сигналами повітряної тривоги, але, слава Богу, без надзвичайних ситуацій, постраждалих та руйнувань.

Зараз ми продовжуємо ліквідовувати наслідки обстрілів, допомагаємо нікопольцям. Вся інфраструктура, комунальні підприємства в місті працюють у штатному режимі, – зазначив очільник Нікополя.

Маленькими кроками прямуємо до великої Перемоги. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул розповів, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою та складною, але її розвиток перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Оперативного Командування «Південь», нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано вогневі завдання по трьох пунктах управління, радіолокаційній станції, двох районах зосередження ворожої живої сили та техніки. Також наші підрозділи здійснюють вогневе ураження об’єктів логістики, щоб не дати змоги ворогу вчасно поповнювати запас боєприпасів та нарощувати угруповання військ.

Боляче говорити про те, що орки продовжують скоювати нелюдські злочини, обстрілюючи мирні громади.

За словами Олександра Юрійовича, ситуація у самому Кривому Розі повністю контролюється військовою адміністрацією та ЗСУ. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють в штатному режимі. Триває поповнення стратегічного запасу міста продуктами і медикаментами.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та Перемогу! – закликав посадовець.

Віримо, звісно, віримо в Перемогу справедливості над безжальною і безглуздою люттю наших ворожих «сусідів» з рф. Тримаємо свій фронт, підтримуємо Захисників України і ні на мить не сумніваємось у тому, що вони гідно виконують свою справу.

Тримаємося, віримо у ЗСУ та разом йдемо до Перемоги! Все 100% буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11