Кого вітатимемо і що відзначатимемо у вересні 2022 року?

     Вже понад півроку в Україні точиться війна, розв’язана росією. Ми всією державою разом боремось з агресором і наближаємо нашу Перемогу. Істерики, депресії, втома, роздратованість і небажання робити будь-що – всі ці етапи, думаю, пережив кожен українець. Але потроху пристосовуємось до життя під час воєнного стану, тому вже розуміємо, що сльозами біді не зарадиш. Треба постійно діяти і виконувати своє призначення у цій нелегкій боротьбі. Якраз для цього кожному з нас і потрібні хвилини відпочинку, можливість на якийсь час відволіктись від реалій сьогодення. Бо тільки так, із зарядом позитивних емоцій, можна рухатись далі. Тож, пропонуємо Вам перелік свят, які нам приніс із собою перший місяць осені. Так, ворог забрав у нас шумні святкування і бажання це робити, але привід розрадити себе і найближче оточення має бути. Зробити собі чи комусь з рідних щось приємне – завжди благородна, а головне – корисна справа. Тож, пропонуємо вам перелік святкових днів у вересні.

     Сьогодні, 2 вересня День нотаріату. Враховуючи значення нотаріальної діяльності в розбудові правової держави, яку представляє молода суверенна Україна, маємо знати це свято. Якщо у Вас є знайомі нотаріуси або їхні помічники — не забудьте їх привітати.

    • Перша неділя вересняДень підприємця України. В 2022 році свято припадає на 4 вересня. Відзначатимемо важливу роль підприємців у розвитку економіки, що надзвичайно зараз важливо для нашої демократичної держави.
    • 8 вересняМіжнародний день солідарності журналістів. З перших хвилин повномасштабного вторгнення росії українські журналісти, як єдине ціле, прийняли свій інформаційний фронт, аби доносити людям перевірену інформацію про події в Україні. Бо правда – це зброя проти брехливої пропаганди ворога. І в цьому наша солідарність.

     Також 8 вересня відзначаємо ще одне свято, повʼязане з попереднім, – Міжнародний день грамотності. Поняття “грамотність” можна трактувати по-різному. Вважається, що переважно – це вміння знаходити інформацію та правильно її аналізувати, а також здатність критично мислити та творчо підходити до вирішення поставлених завдань. Підвищенню рівня грамотності допомагає якісна освіта. Грамотні люди вчаться новому протягом всього життя.

    • 9 вересня – Міжнародний День краси. Під час війни ми по-справжньому стали цінувати красу життя – все те, що приносить естетичне і моральне задоволення.

     День тестувальника – це професійне свято людей, чия робота полягає у виявленні і усуненні багів – причин неправильної роботи сайту або комп’ютера. Їм доводиться мати справу зі складною технікою і програмним забезпеченням.

     День дизайнера-графіка – свято людей однієї з найкреативніших професій. Такі спеціалісти дуже затребувані, особливо в епоху діджітал-маркетингу, реклами і стрімкого розвитку бізнесу.

    • 10 вересня — День фізкультури і спорту. Важливо памʼятати про користь фізичних вправ не лише цього дня. Можна відсвяткувати походом у спортзал або вийти на пробіжку, що дуже рекомендують психологи у такий надскладний військовий час.

     День українського кіно – гарний привід у родинному колі переглянути одну з чудових стрічок української кінематографії?

    Всесвітній день запобігання самогубствам. Ключова мета цієї міжнародної дати – привернути увагу та підвищити обізнаність людей про значення самогубств як глобальної моральної проблеми.

    • 11 вересня – День танкіста. Україна має багаторічну історію становлення та розвитку танкових військ, які є важливою складовою бойового потенціалу Збройних Сил України. Зараз наші танкісти боронять незалежність України ціною власного життя, тож обовʼязково привітаймо їх з професійним святом.
    • День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. Від професіоналізму цих працівників залежить безперебійна робота енергетичної галузі, соціальної та виробничої сфер країни, що вкрай важливо, особливо зараз.
    • 13 вересня – День програміста. Це свято, що відзначається на 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) вибрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байту.
    • 15 вересняМіжнародний день демократії. Ми пишаємося, що живемо у державі, яка втілює демократичні ідеали свободи та поваги до прав людини.
    • 16 вересняМіжнародний день охорони озонового шару. Цей день відзначається з 1995 року на згадку про підписання Монреальського протоколу щодо необхідності збереження озонового шару, який фільтрує сонячне проміння і попереджує шкідливий вплив ультрафіолету на поверхню Землі, тим самим зберігаючи життя на планеті.
    • 17 вересняДень винахідника і раціоналізатора. Вони працюють на благо Батьківщини.

     День фармацевтичного працівника. Робота аптечних провізорів і всіх фармацевтичних працівників дуже важлива для нашого здоров’я, що яскраво підкреслює це свято.

     День рятувальника – сьогодні, без перебільшення, це свято справжніх героїв, які рятують нас від наслідків військової агресії росії.

    • 18 вересня – День працівника лісу. Благородна праця лісівників здавна вважається однією з найбільш шанованих професій. Її обирають люди з почуттям величезної відповідальності за збереження і примноження краси рідної землі.
    • 20 вересня – День рекрутера. Рекрутер – людина у компанії чи спеціальному агентстві, що займається пошуком і найманням працівників.
    • 21 вересня – Міжнародний день миру – свято, як ніколи, актуальне для всіх українців. Нехай воно стане пророчим!

     День HR-менеджера. Це фахівець, який, в залежності від правил компанії, займається добором, адаптацією, звільненням і навіть розвитком персоналу. Зазвичай ці люди дуже приємні у спілкуванні.

    • 22 вересня – День партизанської слави. Ми знаємо який потужний партизанський рух розгорнувся на окупованих територіях. Щодня маємо дякувати за їхній подвиг, що наближає мир під українським прапором.
    • 25 вересня – День машинобудівника. Одна з рис технічно розвиненого суспільства – здатність виробляти різноманітні машини і прилади, знаряддя виробництва та предмети споживання. Машинобудування України займає одну з ключових позицій в економічному секторі країни.
    • 27 вересня – День туризму. Наша країна багата безліччю унікальних локацій. Після війни туристична галузь в Україні знову розквітне.
    • День вихователя і всіх дошкільних працівників. Хоч наші діти давно не бачили своїх улюблених вихователів, обовʼязково про них згадаємо і привітаємо з професійним святом.
    • 30 вересня – День усиновлення, що співпадає з днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії і, це не випадково. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям і тим, які залишилися без батьківського піклування.

     Міжнародний день перекладача. Професія перекладача надзвичайно важлива у світі. Без них багато творів літератури та кіномистецтва, досягнення науки та техніки були б недоступні. Саме перекладачі дозволяють людям з різних країн та континентів знайти спільну мову.

     Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека – це справжня скарбниця, яка зберігає пам’ять і мудрість народу, відкриває нам новий світ і дає змогу його пізнати.

                                                                      Православний календар на вересень 2022 року

       У вересні 2022 року віряни святкують одразу два великі православні свята:

    • 21 вересня — Різдво Пресвятої Богородиці;
    • 27 вересня — Воздвиження Хреста Господнього.

      Можливо хтось із нас знайде важливий для себе день (а краще – і не один) із цього списку свят, нагоду зателефонувати друзям чи знайомим, щоб привітати. Нехай кожного дня буде привід для позитивних емоцій, гарного настрою в колі рідних та близьких людей.

Підготувала Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11