29 серпня, Дніпропетровщина: окупанти продовжують чинити терор у нашому регіоні

Тривожні ніч і ранок… Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ворог завдав удару по трьох районах – Нікопольському, Синельниківському та Дніпровському: 
–У Нікопольському районі окупанти «Градами» та ствольною артилерією вдарили по Нікополю, Марганецькій і Червоногригорівській громадам. У Червоногригорівській громаді зруйновано дві господарські споруди, пошкоджено ще півтора десятка житлових будинків. Зачепило й будівлю храму, підприємства. Також перебито лінію електропостачання. Люди, на щастя, неушкоджені. За оновленою інформацією, внаслідок вчорашнього вечірнього обстрілу Нікополя загинула одна людина, постраждали п’ятеро осіб – четверо чоловіків та жінка. Всі в лікарні з осколковими ураженнями. Без світла залишилося 2 тис. 600 сімей. Електрики вже працюють над відновленням електропостачання.  У Марганці масштаби руйнацій з’ясовуються.  В Синельниківському районі під обстрілом була Покровська громада, там сталася пожежа. Вогнеборці приборкують полум’я. Інформація про загиблих і постраждалих уточнюється. В Любимівській громаді ракета поцілила по дачному масиву. Масштаби руйнувань з’ясовуються. На решті  територій – без надзвичайних ситуацій.

 

Криворіжжя потерпає від ворожих обстрілів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора під обстріл потрапили одразу 5 громад Криворізького району: Новопільська, Апостолівська, Карпівська, Широківська та Зеленодольська:
– Є пошкодження будівель одного з підприємств, в житловому будинку частково пошкоджено дах. Постраждалих немає. Я вже неодноразово зазначав: регулярно обстрілюючи Криворізький район, окупанти хочуть скувати сили наших захисників і не дати їм просунутися вперед.
Микола Васильович акцентував, що наразі всі кордоні області – під надійним захистом ЗСУ. Дніпропетровщина працює на Перемогу:
– Ми робимо все, що від нас залежить, аби підтримати Україну. Віримо в наших захисників, в Президента. Впевнені, що ця велика війна стане для нас переможною.

Зараз ситуація важка, але все обов’язково буде Україна! Мер Нікополя Олександр Саюк  доповів, що внаслідок нічного обстрілу у місті пошкоджено 34 будинки, 2 зруйновано, пошкоджено лінії електропередач – зараз  аварійні бригади працюють над їх відновленням. Окрім того, надзвичайники ліквідували пожежу.
Очільник Нікополя зазначив, що мешканцям міста, які потребують допомоги, слід звертатися до колл-центру міської ради за наступними телефонами: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00).
Також Олександр Іванович додав, що  у Нікополі вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.
– Хочу побажати вам, не дивлячись ні на що, гарного дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – впевнений Олександр Саюк.

Місто працює на Перемогу! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але на всій лінії зіткнення знаходиться під контролем Збройних Сил України:
–  За інформацією Генштабу ЗСУ та Оперативного командування «Південь», ворог не має успіхів і продовжує ведення бойових дій на раніше зайнятому рубежі оборони. Бойовий дух всіх наших частин високий, вони діють злагоджено та ефективно. Усі спроби ворожих диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) просунуться у нашому напрямку були успішно відбиті.
За словами Олександра Юрійовича, наші ракетно-артилерійські підрозділи завдають ворогові значних втрат. Зокрема, знищено командний пункт ворога в Бериславському районі Херсонської області. Нанесено ураження по зосередженню ворога в Нововоскресенському та Чкаловому, по контрольно-спостережних пунктах орків в Нововознесенському та Дудчанах. За інформацією ОК «Південь», знищено 2 склади боєприпасів у Дудчанах та Давидовому Броді.
Окрім цього, очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг акцентував, що є  достовірна інформація стосовно того, що командування окупаційних військ не лише вищого, а й середнього рівня евакуювалося на лівий берег Дніпра. Туди ж свої родини перевезли колаборанти, які пішли служити оркам.
Військова адміністрація міста продовжує системну роботу з допомоги нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Олександр Вілкул подякував за таку можливість всім небайдужим містянам:
— Дякую всім мешканцям міста за працю, за внесок у наближення нашої Перемоги. Жодними обстрілами нас не залякати. Ми бачимо, що наші Збройні сили можуть не лише оборонятися, а й бити ворога. І його обов’язково буде вигнано з усієї нашої землі. Всі разом ми зробимо для цього все можливе. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та Перемогу!

  
Ані на мить не сумніваємося у професійності наших ЗСУ! Знаємо, що ми – під їхнім надійним захистом. Молимося за кожного воїна, всі разом наближаємо нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11