27 серпня, Дніпропетровщина: область знову пережила наднапружену ніч з обстрілами та руйнуваннями

Нікопольщина та Криворіжжя потрапили під ворожий вогонь. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що вночі рашисти здійснювали інтенсивні обстріли нашого регіону:
російська армія сім разів ударила по Нікопольському району і тричі по Криворізькому.
На Нікопольщині під вогонь потрапили три громади. Минулося без загиблих та постраждалих. У сам Нікополь прилетіли 7 снарядів з важкої артилерії. У місті понівечені з десяток приватних будинків, навчальний центр та лінії електропередач. Без світла залишилося майже 5 000 родин. Частину уже підключили. Аварійні бригади продовжують роботу.
На Марганецьку та Червоногригорівську громади ворог скерував понад 20 снарядів з «Градів» та важкої артилерії. Є пошкодження житла.
По Криворізькому району росіяни стріляли з «Ураганів» та ствольної артилерії. Поцілили по дачному масиву та енергетичному підприємству у Зеленодольській громаді. Є руйнування. Без постраждалих.

Орки продовжують тероризувати мирні громади. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що окупанти гатили по регіону і весь вчорашній день:
Тричі вдарили по Нікопольському району. Дві ракети випустили по Покровській громаді. За попередньою інформацією, це були ракети Х-22. Постраждалих немає. Також вдень зі ствольної артилерії ворог вдарив по Червоногригорівській та Марганецькій громадах. Пошкоджено адміністративну будівлю одного з промислових підприємств, минулося без постраждалих.
Чотири рази з «Ураганів» окупанти обстріляли Зеленодольську ТГ. Гатили по Зеленодольську та Великій Костромці. Поранення дістала 63-річна жінка: медики надали їй необхідну допомогу, вона лікується амбулаторно.  В громаді пошкоджено два приватних житлових будинки, в одному дачному сталася пожежа. Також зачепило виробничі будівлі підприємства.
Микола Васильович акцентував на тому, що півроку вся Україна чинить опір нелюдській агресії росіян. Дніпропетровщина також тримає оборону, зазначивши, що «ми на своїй землі і захищатимемо її до самої Перемоги».
Віримо в ЗСУ, в Президента і допомагаємо країні! – закликав посадовець.

 

Нікополь тримає стрій та вірить у Перемогу! Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що у місті тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілів, влада допомагає нікопольцям. Інфраструктура, комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі.
Олександр Іванович побажав всім гарного дня:
– Тримаймось, ми разом! Все буде Україна!

Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул надав таку інформацію:
За повідомленням, Генштабу ЗСУ та ОК «Південь», основні зусилля ворог зосереджує на недопущенні просування наших військ та вживає заходів щодо поповнення втрат. Нашою авіацією нанесено удари по районах зосередження підрозділів та складу боєприпасів в Архангельському. Парою наших Мі-8 нанесено результативний удар по району зосередження живої сили та техніки противника поблизу с. Високопілля. Ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено ураження по зосередженню ворога в Нововоскресенському та Чкаловому Херсонської області.
Разом з тим, за словами Олександра Юрійовича, окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення та не припиняють терор мирних громад.
Щодо ситуації у Кривому Розі, то повністю контрольована, забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
Олександр Вілкул вкотре наголосив на тому, що «вихідні – це не привід не виконувати військового стану: світломаскування, комендантську годину, дії під час повітряної тривоги». Разом з тим, посадовець побажав всім гарно відпочити та набратися сил перед новим робочим тижнем.

Ми підтримуємо кожне вищезазначене слово та закликаємо всіх зберігати спокій, вірити у наші ЗСУ та Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11