26 серпня, Дніпропетровщина: регіон знову тероризують російські війська, продовжують нести на нашу землю руйнації та сльози українців

Орда вкотре обстріляла три райони. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ніч у регіоні минула з  дев’ятьма обстрілами:
–  Від ворожого вогню потерпали три райони –  Нікопольський, Синельниківський та Криворізький. Нікопольський район російська орда обстріляла 5 разів за ніч. Рашисти використовували  «Гради» та важку артилерію. Як наслідок, у Нікополі понівечені з десяток приватних будинків, школа та санаторій. Також пошкоджена лінія електропередач. До 1 тисячі містян залишилися без світла. Зараз електрики уже почали ремонтні роботи. На щастя, постраждалих серед населення немає.  
У Марганецьку громаду прилетіли 5 снарядів з «Градів», у Червоногригорівську – 10 снарядів з важкої артилерії. Минулося без руйнувань та постраждалих.
У Синельниківському районі стався ракетний обстріл двох громад. В одній є руйнація на сільгосппідприємстві, в іншій –   на дорожньому підприємстві. Там загорівся ангар з технікою. Вогнеборці вже приборкали полум’я.
У Криворізькому районі ворог поцілив по Зеленодольській та Широківській громадах. Є руйнування, без постраждалих.

Криворіжжя потерпає від рук окупантів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  надав доповнення до вищезазначеного, розповівши, що вчора надвечір окупанти з РСЗВ «Ураган» вдарили по Великій Костромці та Зеленодольську, що у Криворізькому районі:
– Снарядами зачепило житловий будинок і господарчі споруди. Люди не постраждали, але поранення дістала корова. Мешканці села звідти не виїжджають, тримають господарство навіть в умовах регулярних атак. Окрім цього, ворог вдарив по прикордонним територіям Зеленодольська. Ніхто не постраждав.
Микола Васильович зазначив, що фахівці ДСНС знищили чотири сучасні касетні бойові елементи, які виявили в Металургійному районі Кривого Рогу після вчорашнього нічного обстрілу. І зараз території безпечні.
–  Окупанти відповідатимуть за всі свої злочини. Покарання знайде кожного.  Ми сильні і ми зможемо протистояти ворогу, бо захищаємо свій дім і свою країну. Покладаємося на ЗСУ, допомагаємо нашим Захисникам і державі. Все буде Україна! –  впевнений посадовець.

ЗСУ надавали відповідь за обстріли мирних громад. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко  доповів, що вночі росіяни, під прикриттям Запорізької атомної електростанції та будинків мешканців с.Водяне та Кам’янка, що розташовані на протилежному боці Каховського водосховища, обстріляли Нікопольщину зі ствольної артилерії та РСЗВ. Окупанти скерували на район близько 35 боєприпасів.
За словами посадовця, «частина ординців, що брала участь в нічному терорі –  вже слухає концерт кобзона. Іншу, незабаром запросять. ЗСУ готує новий тираж квитків».

Тримаємося, дякуємо нашим Захисникам. Мер Покрова Олександр Шаповал звернув увагу на те, що ми прожили ще один тиждень війни:
–  Нікопольський район перебуває під постійними обстрілами рашистів. Атаки на мирні міста й села не припиняються ні вдень, ні вночі, гинуть цивільні люди.
Олександр Миколайович наголосив, що наше місто продовжує  приймати вимушених переселенців. Також покровчани в повному обсязі одержують  соціальні та комунальні послуги.
Очільник Покрова звернувся до мешканців міста та закликав не виставляти у соцмережі  фото та відео надзвичайних подій, не ігнорувати сирени та подякувати нашим Захисникам та Захисницям, завдяки яким  ми можемо сьогодні жити вільно.

Фронт зовсім поряд, але треба вірити у Перемогу! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але на всій лінії зіткнення знаходиться під контролем Збройних Сил України:
–  За інформацією Генштабу ЗСУ та Оперативного командування «Південь», ворог не має успіхів і продовжує ведення бойових дій на раніше зайнятому рубежі оборони. Бойовий дух всіх наших частин високий, вони чітко виконують бойові розпорядження. Зокрема, в результаті роботи наших ракетно-артилерійських підрозділів знищено командний пункт тактичної артилерійської групи ворога в Бериславському районі Херсонської області.
Щодо ситуації у самому місті, то вона, за словами посадовця, знаходиться під цілковитим контролем Військової адміністрації міста та ЗСУ. Всі органи влади чітко виконують свої обов’язки, працюють всі комунальні підприємства та соціальні установи. Життєдіяльність міста забезпечена в повному обсязі. Продовжується робота з укріплення всіх рубежів оборони та допомога нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні.
Олександр Вілкул наголосив на тому, що фронт зовсім поруч. Тому мешканці району повинні неухильно дотримуватися правил поведінки під час сигналу повітряної тривоги, не чіпати незнайомі предмети та не підходити до них.
–  При виявленні таких, слід негайно телефонувати за номером 101 чи 102. Обов’язково треба навчити цим простим правилам дітей, тому що саме вони можуть врятувати життя.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul/videos/3301553000089652/
 
Закликаємо всіх дотримуватися вищезазначених правил. Адже саме так ви зможете вберегти себе та своїх рідних! І врешті-решт, це наблизить кожного до зустрічі нашої спільної Перемоги!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11