Засідання Радбезу ООН, найбільший пакет військової допомоги від США та неочікуваний візит Бориса Джонсона до України – головні події Дня Незалежності

В Радбезі ООН обговорили наслідки агресії росії

     Символічно, в День Незалежності України, 24 серпня, за ініціативи України, США та європейських країн, які співпрацюють з українською делегацією в ООН (Велика Британія, Франція, Норвегія, Ірландія, Албанія), Рада безпеки ООН провела засідання, присвячене наслідкам повномасштабної війни росії проти України.

      Президент Володимир Зеленський брав участь у саміті в онлайн-форматі. Він звернувся до присутніх з сильною промовою та наголосив, що агресія росії направлена не лише на Україну, а й провокує кризи по всьому світу.

      – Немає таких воєнних злочинів, які російські окупанти ще не вчинили на території України. Якщо росію не зупинити зараз шляхом Перемоги України, ці вбивці опиняться в інших країнах. Сліди російських воєнних злочинів повсюди, і ми маємо всі об’єднатися та діяти рішуче, — сказав Президент.

     Володимир Зеленський заявив, що росія повинна припинити ядерний тероризм, вивести свої війська з ЗАЕС та повністю звільнити захоплену територію України, щоб уникнути загрози радіаційної катастрофи і продовольчої кризи у світі.

     За злочини агресії проти України росія має відповідати. Резолюція стосовно цього буде внесена на розгляд 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

      – Щоб ніколи більше жодна держава світу не могла нехтувати Статутом ООН і обов’язковими для всього людства конвенціями, – підкреслив Зеленський та нагадав про необхідність направлення місії ООН для розслідування вбивства українських військовополонених в Оленівській колонії.

     Глава держави також запропонував у 2023 році провести на території України «Саміт Майбутнього» під егідою ООН:

     – Було б символічно провести цей саміт в Україні – країні, де вирішується, чи буде майбутнє взагалі. Це питання вирішується також на Запорізькій АЕС, у наших морських портах, на Донбасі і в Криму.

https://www.youtube.com/watch?v=_DcUW69210o

Дорогий гість відвідав Україну в День її народження

      Борис Джонсон 24 серпня втретє з початку широкомасштабного вторгнення росії приїхав з візитом до української столиці ще й не з пустими руками. Прем’єр-міністр Великої Британії оголосив про новий пакет допомоги вартістю 63,7 мільйонів доларів.

     Подарунок Британії для ЗСУ включає:

    • 2 тисячі безпілотників,
    • 850 ручних мікродронів “Black Hornet”
    • протитанкові баражувальні боєприпаси.

https://www.gov.uk/government/news/prime-minister-tells-ukraine-they-will-win-as-he-marks-independence-day-24-august-2022

     Глава держави з теплом та великою вдячністю приймав дорогого гостя:

      – Борисе, дякую за безкомпромісну підтримку нашої країни з перших днів повномасштабної російської агресії, за стійке відстоювання інтересів України на міжнародній арені! Нашій державі пощастило мати такого друга!

     Володимир Зеленський вручив Джонсону найвищу нагороду, яку в Україні може отримати іноземець – Орден Свободи.

     – Ця нагорода повністю відображає те, що Борис робив та робить для нашої країни й усієї Європи, – сказав Зеленський під час церемонії вручення.

      Джонсон щиро подякував українському народу за таку честь та визнання вагомого внеску Британії в боротьбу проти росії.

     У День Незалежності наша незламна країна отримала безліч привітань від лідерів демократичного світу. Наші партнери підтвердили свою єдність та наміри й надалі сприяти зміцненню обороноздатності Збройних Сил України. Спільна мета усього світу – боротьба зі вселенським злом, яке уособлює росія, аж до самої Перемоги, яка обов’язково буде за Україною.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11