24 серпня – День Незалежності України: ворог знову обстріляв Дніпропетровщину ракетами, “Градами” та “Ураганами”

Рашисти нещадно гатили по регіону. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч була суцільною повітряною тривогою:

Ворог бив по нас ракетами, «Градами» та «Ураганами». Рашисти накрили вогнем три райони Дніпровський, Нікопольський та Криворізький. У Дніпровський район прилетіли дві ворожі ракети Х-22. Вибух спричинив пожежу. Вогнеборці вже приборкали полум’я. Інформація щодо загиблих та постраждалих з’ясовується. Нікопольський район росіяни чотири рази обстріляли з важкої артилерії та «Градів». У Марганці постраждала родина. Чоловік та дружина отримали медичну допомогу та лікуються вдома. У місті зруйновані два будинки, понад 10 пошкоджені. На Нікополь росіяни скерували 20 снарядів. Є руйнування житла. Люди, на щастя, не постраждали. У Червоногригорівській громаді один будинок знищений, декілька понівечені. Люди не ушкоджені. У Криворізькому районі російські «Урагани» обстріляли Карпівську та Широківську громади. У селі Кошове перебита лінія електропередач.

Ми вистоїмо, попри все. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора росіяни вдарили по Дніпру ракетою. Вона влучила у приватний сектор. Внаслідок удару від одного будинку лишилася сама тільки вирва. Ще дві оселі пошкоджено. На щастя, найгіршого не сталося – з людей ніхто не постраждав.

Також ворог обстріляв Криворізький район: по Мар‘янському вдарили з «Ураганів». Поранення отримав 60-річний чоловік, він зараз у лікарні. В селі горіли півдесятка житлових будинків, господарчі споруди, також зайнялася суха трава. Наразі пожежі ліквідовані.

За словами Миколи Васильовича, окупанти тероризували і Нікополь:

Вдень місто двічі обстріляли зі ствольної артилерії та «Градів». Окрім цього, ворог застосував 3 дрони-камікадзе. В місті сталися пожежі у приватному секторі, пошкоджено житлові будинки, газопровід, водно-спортивний комплекс. Зруйновані 5 літніх будинків для відпочинку.

Посадовець зазначив, що гарною новиною стала звістка про те, що українські військові знищили 3 російських безпілотники-розвідники.

Як акцентував Микола Лукашук, окупанти продовжують терор, але досі так і не зрозуміли найголовнішого – Україну ніхто ніколи не здолає:

Ворог думав, що ми здамося. Окупанти судили по собі. Але українці борються за свою свободу і переможуть.

Безпека понад усе. Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко звернувся до мешканців району, особливо тих, хто живе у населених пунктах, розташованих на березі Каховського водосховища. Посадовець попрохав всіх бути особливо уважними до сигналів тривоги, без крайньої необхідності не виходити з дому, обмежити перебування на відкритих майданчиках та в місцях масових скупчень людей.

Місто тримається. Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що попри щоденні ворожі обстріли, інфраструктура, комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі.

Будьте уважні, слідкуйте за офіційними телеграм-, вайбер-каналами, де ми публікуємо інформацію щодо: радіаційного стану у місті, оголошення про графік евакопоїздів, офіційні звернення, повідомляємо про загрози обстрілів тощо: Telegramhttps://t.me/NikopolOperativniy Viberhttps://bit.ly/3u4cQRO, – закликав очільник Нікополя всіх мешканців.

Проснувшись однажды утром после беспокойного сна, Грегор Замза обнаружил, что он у себя в постели превратился в страшное насекомое.

ЗСУ наближає нашу Перемогу! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту ситуація залишається напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на нашому напрямку ворог продовжує використовувати танки, ствольну артилерію та РСЗВ для обстрілів районів населених пунктів Князівка, Іванівка та інших.

Також Олександр Юрійович акцентував, що за інформацією Оперативного командування «Південь» ЗСУ завдали вертолітних ударів по скупченню живої сили, озброєння та техніки ворога в районі населених пунктів Нововознесенське та Архангельське:

Воїни наших ракетно-артилерійських підрозділів завдали ударів та знищили 13 окупантів, самохідну гаубицю «Мста-С» та 3 одиниці автомобільної техніки. Також у Херсонській області в районі села Нововоскресенське, знищено ворожий склад боєприпасів. Дякую Вам за те, що наближаєте нашу Перемогу!

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації і ЗСУ. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

Попри все лихо, яке окупанти принесли на нашу рідну землю, ані на мить не втрачаємо віри у наших Захисників. Допомагаємо їм, забезпечуємо міцний тил, тримаючи кожен свій фронт. Адже саме разом ми зуміємо здолати нечисть та відновити мир в Україні! Святом Святсвятом, наша найкраща у світі, Незалежна країна! Ми обов’язково переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11