Новини Дніпропетровщини, 19 серпня: рашисти обстріляли 3 райони області – є загиблий, поранений та руйнування

Окупанти знову обстрілюють мирних людей. Є втрати. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що під ворожий вогонь потрапили одразу три райони – Криворізький, Синельниківський та Нікопольський:

В Апостолівській громаді Криворізького району, а саме у с.Перше Травня в результаті обстрілів з «Ураганів» загинув 36-річний чоловік. Окрім цього, руйнувань зазнали житлові будинки, пошкоджені газогін та лінія електропередач. По Великій Костромці Зеленодольської громади били зі ствольної артилерії. Є руйнування. Люди не ушкоджені. У Межівській громаді Синельниківського району поранений 12-річний хлопчик. Він просто спав вдома, коли у його будинок прилетіли снаряди з російської РСЗВ «Торнадо С». Дитина зараз знаходиться у лікарні, їй було проведено оперативне втручання. У селі є понівечене житло. На центр нічного Нікополя ворог направив 10 снарядів зі ствольної артилерії. У місті пошкоджені до 20 багатоповерхівок, з десяток магазинів, ліцей, банк та автобусна зупинка. Виведено з ладу лінію електропередач. Там вже працюють аварійні бригади електриків. На щастя, минулося без загиблих та поранених.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора ввечері рашисти вдарили по Великій Костромці, у результаті відбулося влучання в житловий будинок. Його зруйновано. На щастя, люди не постраждали. Також війська російської федерації з «Ураганів» вдарили по парковій зоні Зеленодольська, що у Криворізькому районі. Минулося без постраждалих, руйнувань не зафіксовано.

Містяни можуть отримати допомогу від влади. Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що постраждалі від обстрілів нікопольці можуть звернутися до кол-центру за наступними номерами: 0800 504 105 — цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00) та отримати необхідну допомогу.

Також Олександр Іванович акцентував, що в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає. Інфраструктура, комунальні підприємства міста функціонують у штатному режимі. Міська влада активно працює над усуненням наслідків, в тому числі попередніх обстрілів.

ЗСУ міцно тримають кордони області. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що по всій лінії зіткнення на Криворізькій ділянці фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих районів. Внаслідок дій української армії рашисти зазнають втрат у техніці та живій силі. Намагаються не допустити створення нашими Збройними силами сприятливих умов для проведення контрнаступальних дій.

Олександр Юрійович також акцентував, що за добу піротехніки знищили 26 касетних елементів, які знайшли у Криворізькому районі.

Також ворог продовжував обстріл мирних громад Херсонщини, що знаходяться на нашому напрямку – і Нововоронцовки, і Потьомкіно, і Трудолюбівки та інших. В Білій Криниці внаслідок обстрілу відбулося займання господарчої будівлі. Наші рятівники оперативно все загасили.

Очільник військової адміністрації закликав всіх зберігати спокій, витримку, вірити у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу!

Слідуємо цим закликам і ані на мить не припиняємо спільними зусиллями наближати нашу Перемогу! Знаємо, що зуміємо вистояти та вигнати рашистську нечисть з нашої рідної землі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11