Новини Дніпропетровщини, 17 серпня: регіон знову опинився під прицілом ворожого вогню

Рашисти обстріляли мирних мешканців. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко надав інформацію про те, що вночі російська арміяобстріляла два райони області – Нікопольський та Криворізький:
–Нікопольський атакували тричі за ніч. По нічному Нікополю ворог зробив 8 пострілів зі ствольної артилерії. В результаті обстрілів у місті понівечені 6 приватних будинків, автівки та газогін. На щастя, люди неушкоджені. По Червоногригорівській громаді росіяни скерували 40 снарядів з «Градів». Пошкоджене місцеве підприємство та лінія електропередач. Російські снаряди поцілили й у недавно відремонтовану Нікопольську трасу –  там утворилися вирви. Минулося без загиблих та поранених. По Криворізькому району ворог стріляв з «Ураганів». Під удар потрапила Широківська громада.  Без постраждалих та руйнувань.

Щодо ситуації у інших районах області, то там все спокійно.

Вчора вдень орки здійснили обстріл Нікополя. Є постраждалі. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів, що рашисти обстрілювали Нікополь не лише вночі:

–Вчора по обіді орки здійснили атаку на місто, використавши РСЗВ «Град» та ствольну артилерію. Внаслідок обстрілу постраждали 5 людей. Рятувальники ліквідували чотири пожежі у приватних будинках. Один будинок зруйновано, ще 20 пошкоджено. Також зачепило будівлі 3-х об‘єктів господарювання і 8 господарчих споруд. Було перебито лінії електропередач, без світла залишилось близько 500 абонентів.
За словами посадовця,  у Криворізькому районі під обстріл потрапили прикордонні території Зеленодольської громади. На щастя, без постраждалих.

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що відповідні служби приступили до роботи з ліквідації наслідків нічних обстрілів.

Нікополь втратив Героя. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив про те, що 12серпня 2022 року, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави від російських окупантів, виявивши стійкість та мужність, героїчно загинув нікополець – сержант 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» СЕМЕНЮК Анатолій Павлович. Воїну був 51 рік.

Прощання з Героєм-земляком відбудеться сьогодні, 17 серпня в храмі св. Прав. Петра Калнишевського.

Ситуація напружена, але ми однозначно Переможемо! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що по всій лінії зіткнення на Криворізькій ділянці фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:
– За інформацією оперативного командування «Південь», ворог несе втрати в живій силі та техніці, та зосереджується на утримані займаного рубежу оборони.
Щодо ситуації у місті, то вона стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Усі органи влади чітко виконують свої функції. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Працює комунальний транспорт, магазини, аптеки. Територія патрулюється посиленими нарядами поліції та Національної гвардії.
Як акцентував Олександр Юрійович, не припиняється робота з допомоги громадам, які знаходяться під постійними обстрілами:
–Відвозимо людям продукти, медикаменти, даємо будівельну техніку, будівельні матеріали, щоденно вивозимо біженців… І це лише частина нашої роботи. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг  впевнений, що під час війни єдине завдання – захистити Кривий Ріг та країну:
–Ми маємо перемогти ворога – російську федерацію та звільнити нашу територію. І ми\ робимо для цього все. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу!
 
Продовжуємо працювати на спільну мету – нашу Перемогу! Вірити у наших Захисників та молитися за них!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11