Новини Дніпропетровщини, 16 серпня: рашисти знову накривали регіон “Градами” та “Ураганами”

Орки обстріляли мирних мешканців. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко надав інформацію про те, що вночі від російських ударів знову потерпали два райони Нікопольський та Криворізький:

Криворізький район ворог обстріляв з «Ураганів». Поцілив по с.Мар’янське та Велика Костромка Зеленодольської громади. У результаті обстрілів поранення отримали двоє жінок – 20 та 84 роки. У селах пошкоджені кілька приватних будинків та газогін. Нікопольський район російська армія накрила вогнем двічі за ніч. По мирній території рашисти скерували 40 снарядів з «Градів» та 10 зі ствольної артилерії. За попередніми даними люди не постраждали. У Червоногригорівській громаді понівечені 9 приватних будинків, гаражі, автомобілі. Обстрілом зачепило два зернові склади та техніку місцевого агропідприємства. Перебито газовід та лінію електропередач. До двох тисяч людей залишилися без світла. Зараз на місці працюють аварійні бригади.

Наші ЗСУ нас надійно захищають. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповнив попередню інформацію, зазначивши, що вчора вдень окупаційна армія рф з «Ураганів» вдарила по Зеленодольській громаді, також під ворожий вогонь потрапили прикордонні території Апостолівської ТГ, що у Криворізькому районі. Жертв немає, руйнувань також.

Окрім цього, близько шостої вечора росіяни обстріляли території між населеними пунктами в Марганецькій громаді Нікопольського району. На щастя, без постраждалих.

На кордонах Дніпропетровщини все під контролем Збройних сил України. Наші захисники окупантів в область не пустять, але ворог продовжує тероризувати нас обстрілами. Тому пам‘ятайте про правила безпеки, акцентував Микола Лукашук.

Посадовець доповів, що наразі на Дніпропетровщині проживає 306,8 тисяч переселенців. З них 105,7 тисяч жінок і 77,4 тисяч дітей. Найбільше переселенців проживають у Дніпрі – 125,4 тисячі та Кривому Розі – 59,1 тисяч громадян.

Вірте в ЗСУ, в наших захисників, в Президента. Вірте в самих себе, у свою державу і в нашу Перемогу. Ми обов‘язково впораємось!

Ми переможемо! Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що вся інфраструктура, комунальні підприємства міста працюють. Триває робота з ліквідації наслідків обстрілів, міська влада допомагає нікопольцям. В межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає.

Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! –закликав очільник Нікополя.

Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул акцентував, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту стабільно напружена, однак повністю контролюється Збройними Силами України:

По інформації Генерального штабу ЗСУ та оперативного командування Південь: ворог концентрує зусилля на утриманні зайнятих позицій, несе втрати в живій силі та техніці. Здійснював обстріли в районах населених пунктів Токарєве, Зарічне, Ольгине та інших. Ворог завдавав авіаційних ударів неподалік Андріївки, Мирного, Благодатного і Лозового. Вів повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами неподалік Білої Криниці.

Щодо ситуації у самому Кривому Розі, то вона стабільна та повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Триває комплексна робота зі зміцнення оборони міста. Вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.

Тож, зберігаємо спокій та витримку, віримо у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу!

Не втрачаємо віри та надії у наших мужніх Захисників. Допомагаємо їм, міцно тримаючи кожен свій “фронт”. Попри все, впевнено йдемо до досягнення нашої спільної мети! Ми обов’язково Переможемо і відновимо мир на нашій рідній землі!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11