Латвія допомагає у лікуванні українських військових

Починаючи з 15 серпня, Латвія відновила програму реабілітації поранених українських військовослужбовців. Так 12 воїнів ЗСУ розпочнуть тритижневий курс лікування у Національному реабілітаційному центрі «Вайварі», щоб отримати реабілітаційні послуги та відновитись після тяжких травм, отриманих на полі бою з рашистами. Реабілітація пройде у рамках програми, яку координує міністерство закордонних справ Латвії.

Слід зазначити, що 7 березня уряд Латвії відновив програму державної підтримки реабілітації військовослужбовців, які отримали поранення в Україні. Із держбюджетної програми «Кошти на випадок непередбачених обставин» було виділено пакет допомоги у розмірі 280 тисяч євро. Ці гроші направлені на лікування та відновлення українських Захисників, які боронять нашу рідну землю від ворогів та покривають витрати на реабілітацію, транспортні витрати та витрати на технічні засоби.

Важливо й те, що надання медичної допомоги пораненим під час збройного конфлікту на сході України розпочалось ще у 2014 році. До 2019 року лікування у латвійських медичних закладах отримали 58 поранених українців.

Надзвичайно дякуємо цій мужній Прибалтійській країні, яка сміливо виражає свою позицію з підтримки України! Ми ніколи не забудемо вашої допомоги у складні для нас часи!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11