Словацькі гаубиці “Zuzana 2” — вже в Україні, на черзі — винищувачі “МІГ-29”

     Про передачу словацьких гаубиць стало відомо від керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

      — САУ “Zuzana 2” доїхали до України. 155-мм калібр для очищення території України від нечисті з триколором, — написав Андрій Борисович на своїй сторінці у Telegram.

https://t.me/ermaka2022/1105

     За словами Міністра оборони Cловацької Республіки Ярослава Надя, перші чотири одиниці “Zuzana-2” доїхали до України. Нагадаємо, що на початку червня Словаччина підписала з українською стороною контракт на поставку восьми таких самохідних гаубиць для протидії агресії рф.

     Також Міністр повідомив про передачу винищувачів “МІГ-29”, які, швидше за все, відправляться в Україну в наступному місяці. При цьому він уточнив, що Братислава отримає за літаки гроші від Євросоюзу або бойову техніку від НАТО.

     Ярослав Надь підкреслив, що вартість винищувачів обчислюються сотнями мільйонів євро. Хоча Міністр не назвав кількість літаків, яку планують передати Україні. Однак, за попередніми даними, мова може йти про 11 одиниць, які зараз є у Словаччини.

https://twitter.com/visegrad24/status/1558353124020174849?ref_src=twsrc%5Etfw

     Дякуємо уряду і народу Словаччини за тверду позицію щодо підтримки України у визвольній боротьбі проти російської агресії. Разом ми захищаємо європейські цінності, впевнено наближаємо Перемогу над рашизмом.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11